Marina S'exposen a la Biblioteca Elisenda de Montcada

Ja es coneixen els guanyadors del 6è Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada de la Marina

Guanyadors i organitzadors. Autor: Aj. Montcada i Reixac
Guanyadors i organitzadors. Autor: Aj. Montcada i Reixac
21/06/2019

La sisena edició del Concurs de Fotografia del Parc de la Serralada de la Marina, que organitzen el Centre de Documentació del Parc de la Serralada de la Marina, la Biblioteca Elisenda de Montcada, l’Ajuntament de Montcada i Reixac i el Parc de la Serralada de Marina amb la col·laboració de l’AFOTMIR, va finalitzar el dijous 20 de juny amb la lectura del veredicte i l’entrega de premis a les tres millors fotografies a les categories de flora i fauna, patrimoni i paisatge.

Collserola | Montesquiu | Xarxa de Parcs Naturals Descarregueu-vos les ponències al web

Aportacions de la Jornada Tècnica d'Espais Naturals dedicada a les solucions tècniques netes i eficients per a instal·lacions en el medi natural

Ponències inaugurals. Autor: XPN
Ponències inaugurals. Autor: XPN
21/06/2019

El dimarts 18 de juny, es va celebrar la Jornada tècnica ‘Solucions tècniques netes i eficients per a instal·lacions en el medi natural’, al Centre de Recursos del Castell de Montesquiu. La sessió va aplegar vuitanta-cinc persones, entre responsables polítics i tècnics d'ajuntaments, consells comarcals i consorcis, i tot el personal tècnic que treballi per a la gestió i conservació d'instal·lacions ubicades en entorns naturals, la gestió del territori i el medi ambient.

Guilleries-Savassona El termini finalitza el 15 d'octubre

Es convoquen els primers Premis de Recerca Guilleries

Curs d'aigua a l'Espai Natural. Autor: XPN
Curs d'aigua a l'Espai Natural. Autor: XPN
21/06/2019

La Càtedra interuniversitària de l’Aigua, Natura i Benestar -impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i la Universitat de Girona- convoca la primera edició dels Premis de Recerca Guilleries, amb el suport del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Montseny Després d'analitzar diversos indrets, s'ha escollit un torrent on l'espècie no era present per tal de crear una nova població

Alliberats a la natura més d'un centenar de tritons del Montseny criats en captivitat

Tritons alliberats. Autor: Generalitat de Catalunya
Tritons alliberats. Autor: Generalitat de Catalunya
19/06/2019

Personal tècnic que treballa en el marc del projecte Life Tritó Montseny ha alliberat a la natura 136 exemplars adults de tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) criats en captivitat al Centre de Fauna de Torreferrussa. L’objectiu és promoure la recuperació d’aquesta espècie endèmica en perill crític d’extinció.

Xarxa de Parcs Naturals Us la podeu descarregar al web

S'edita la 'Guia per al disseny d'itineraris periurbans saludables en el marc de la Xarxa de Parcs Naturals'

Itinerari saludable. Autor: XPN
Itinerari saludable. Autor: XPN
19/06/2019

La publicació és una aproximació al disseny d’itineraris en espais periurbans i en parcs naturals amb la intenció de promocionar hàbits saludables, prevenir malalties relacionades amb el sedentarisme, així com el tractament complementari de patologies que presentin millors prognosis amb l’activitat física, d’acord amb les corresponents prescripcions sanitàries. S’ha desenvolupat a partir de l’experiència de quatre casos pilot en quatre municipis l’any 2018, i està basat en el coneixement de les activitats i propostes generades en el si del programa ‘Salut i Àrees Protegides’ de la Federació de Parcs Nacionals i Naturals d’Europa (EUROPARC).

Foix El trobareu a l'Oficina del Parc, Centre d'Informació del Castell de Penyafort i Punt d'Informació Molí del Foix

El Parc del Foix ja disposa del seu mapa tàctil accessible

Mapa tàctil del Parc del Foix. Autor: XPN
Mapa tàctil del Parc del Foix. Autor: XPN
17/06/2019

Es tracta d'una versió integrada en tinta, relleu i braille del plànol esquemàtic del Parc, molt útil tant per a persones amb dificultats de visió com per a persones vidents. La col·lecció dels mapes tàctils dels parcs de la Xarxa de Parcs Naturals s’ha realitzat en el marc del Conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social 'la Caixa'.

Montesquiu El diumenge 7 de juliol, als jardins del castell de Montesquiu

Tot a punt per a la 4a edició de Música a la gespa, el festival tranquil

Programa 2019. Autor: Música a la gespa
Programa 2019. Autor: Música a la gespa
17/06/2019

El proper diumenge 7 de juliol de les 11.30 a les 19.30 h, els jardins del castell de Montesquiu acolliran la 4a edició del festival Música a la gespa. La proposta aplega concerts, activitats diverses i jocs gratuïts pensats per a tota la família i una oferta gastronòmica ben diversa. L'entrada és lliure.

Montesquiu Amb la participació de quatre escoles de l'àmbit del Parc

Els jardins del Parc del Castell de Montesquiu acullen la sortida escolar del programa Viu el parc

Instant de la festa. Autor: Viu el parc
Instant de la festa. Autor: Viu el parc
17/06/2019

El dijous 30  de maig, un total de 67 alumnes de l’escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora, La Baumeta de Santa Maria de Besora, El Rocal de Montesquiu i Santa Bàrbara de Vidrà van gaudir de diverses activitats sobre el patrimoni natural i humà del Parc del Castell de Montesquiu.

Xarxa de Parcs Naturals Des del 14 de juny fins al 30 d'agost

Comença el Pla d'informació i vigilància contra incendis forestals (PVI) per cobrir 500.000 ha de boscos

Personal del PVI. Autor: Diputació de Barcelona
Personal del PVI. Autor: Diputació de Barcelona
15/06/2019

Amb la col·laboració de 269 ajuntaments i 124 agrupacions de defensa forestal (ADF), el divendres 14 de juny s’ha iniciat el dispositiu d’informació i vigilància contra incendis forestals que la Diputació de Barcelona. El Pla, que estarà en actiu fins al 30 d'agost, inclou un conjunt d’accions informatives, dissuasives i d’anticipació dirigides als usuaris de les 475.502 hectàrees forestals que abasta el territori de la demarcació de Barcelona, davant de conductes de risc de perill d’incendi, a càrrec de 259 persones, entre informadors, guaites i operadors, amb un pressupost global de 2,27 milions d'euros aportats per la Diputació de Barcelona.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.