Olèrdola En el Conjunt monumental d'Olèrdola

La Matinal dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix aplega prop de 250 persones

Instant de la Matinal. Autor: XPN
Instant de la Matinal. Autor: XPN
11/11/2019

El diumenge 3 de novembre, dins el programa Viu el parc dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix, es va celebrar la Matinal al recinte del Conjunt monumental d'Olèrdola. La jornada va omplir l'indret de tallers, música i activitats diverses.

Montesquiu Es realitza un monitoreig continu de la plaga

L'eruga del boix al Parc del Castell de Montesquiu

Trampa de feromones. Autor: XPN
Trampa de feromones. Autor: XPN
11/11/2019

A l’abril del 2019, una quantitat important d’erugues van sortir dels capolls hivernals i van començar a alimentar-se de les fulles dels boixos. Per combatre-les, el Parc va contractar un servei de gestió de plagues que va fer un tractament en els 950 metres lineals de tanques de boix dels jardins, consistent en l’alliberament del bacteri Bacillus thuringensis, que causa la mort de les erugues que s’alimenten dels boixos. Els boixos del jardí van seguir en bon estat de salut, però els boixos dels boscos van patir una forta defoliació. Les erugues d’aquesta zona boscosa van completar el seu creixement fins a convertir-se en pupes a finals de primavera, a punt per transformar-se en papallones.

Montnegre-Corredor Van plantar pi pinastre i moixera

Plantació destinada a incrementar la diversitat d'arbres a la finca de Can Bosc

Grup de voluntaris. Autor: Cercle Voluntaris
Grup de voluntaris. Autor: Cercle Voluntaris
11/11/2019

Una trentena de membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals van dedicar el matí del dissabte 9 de novembre a realitzar tasques de plantació per facilitar la recuperació del bosc a la finca de Can Bosc, al Parc del Montnegre i el Corredor.

Marina L'Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles ha demanat la incorporació com a municipi del Parc

Se celebra l'Assemblea General del Consorci del Parc de la Serralada de Marina

Celebració de l'Assemblea. Autor: XPN
Celebració de l'Assemblea. Autor: XPN
11/11/2019

El dimarts 29 d'octubre a les 13 h, l'Oficina del Parc de la Serralada de Marina, a la Conreria, va acollir l'Assemblea General del Consorci del Parc de la Serralada de Marina amb la presència de representants de tots els ens que la conformen.

Marina Ja forma part del Consorci

Sant Fost de Campsentelles sol·licita la seva incorporació al Parc de la Serralada de Marina

El diputat delegat J. Tarín i C. Miquel, alcalde Sant Fost. Autor: XPN
El diputat delegat J. Tarín i C. Miquel, alcalde Sant Fost. Autor: XPN
11/11/2019

A l'Assemblea General del Consorci del Parc de la Serralada de Marina, celebrada el passat 29 d'octubre a l'Oficina del Parc. La Conreria, l'Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles va sol·licitar la seva incorporació, no ja com a membre del Consorci del qual ja en formava part, sinó com a municipi membre del Parc de la Serralada de Marina.

Montseny Per participar-hi, cal inscripció prèvia

Sismologia a Fontmartina

Estació Biològica del Montseny. Fontmartina. Autor: XPN
Estació Biològica del Montseny. Fontmartina. Autor: XPN
10/11/2019

El dissabte 16 de novembre, a l'Estació Biològica del Montseny. Fontmartina del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny es realitzarà l'activitat 'Sismologia a Fontmartina'. La proposta, la primera d'aquestes característiques a l'Estació Biològica, és oberta a tothom i està pensada com un dia per aprendre i experimentar sobre aquesta ciència, en general, i sobre els terratrèmols, en particular. Cal inscriure's prèviament.

Montseny Aplega les novetats dels darrers tres mesos

Nova edició del butlletí de notícies del projecte Life Tritó Montseny

Tritó del Montseny. Autor: Iñaki Relanzón
Tritó del Montseny. Autor: Iñaki Relanzón
10/11/2019

El passat mes d'abril es va editar el primer número del butlletí digital que recull les novetats del projecte Life Tritó Montseny i que té una periodicitat trimestral. Ara, ja podeu consultar el tercer butlletí de notícies. El butlletí s'edita en català, castellà i anglès.

Montseny | Foix | Garraf | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Xarxa de Parcs Naturals Es va presentar el servei de transport públic integrat 'Bus Parc' i el mapa d'empreses CETSCAT

La Xarxa de Parcs Naturals, present en el II Fòrum d'Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat (ENS) 2019

Asensio i Ros presentant el Bus Parc. Autor: XPN
Asensio i Ros presentant el Bus Parc. Autor: XPN
10/11/2019

Amb el lema 'Ecoturisme tot l’any' com a repte de futur, la Generalitat de Catalunya, a través de la seva Taula d’Ecoturisme, va organitzar els dies 23 i 24 d’octubre el II Fòrum ENS (Ecoturisme, Natura i Sostenibilitat) a Catalunya. L'esdeveniment va tenir lloc al Centre Fluvial del Delta, a Deltebre (Baix Ebre).

Xarxa de Parcs Naturals El 21 i 22 d'octubre al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB)

La Xarxa de Parcs Naturals participa en el I Congrés sobre el dret a l'autonomia personal

Detall dels pòsters presentats. Autor: XPN
Detall dels pòsters presentats. Autor: XPN
10/11/2019

Els dies 21 i 22 d’octubre, va tenir lloc al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) el I Congrés sobre el dret a l’autonomia personal. Discapacitat física i orgànica. Envelliment i cronicitat. La Gerència de Serveis d'Espais Naturals va participar-hi amb la presentació del pòster 'Espais naturals protegits accessibles i itineraris periurbans saludables'.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.