Xarxa de Parcs Naturals Elaborat i editat pel Museu de Ciències Naturals de Granollers

Ja ha sortit el tercer i darrer pòster de la sèrie 'Papallones de Catalunya'

Detall del pòster. Autor: Museu CN Granollers
Detall del pòster. Autor: Museu CN Granollers
03/12/2018

Després dels pòsters dedicats a les papallones més comunes de la terra baixa mediterrània i de la muntanya mitjana, es presenta ara el tercer i darrer pòster de la sèrie ‘Papallones de Catalunya’ corresponent a les papallones de l’alta muntanya.

Montnegre-Corredor Al Parc del Montnegre i el Corredor

Plantació per incrementar la diversitat d'arbres a la finca de Can Bosc

Voluntaris durant l'acció. Autor: Cercle Voluntaris
Voluntaris durant l'acció. Autor: Cercle Voluntaris
03/12/2018

El dissabte 1 de desembre, els voluntaris i voluntàries del Cercle de Voluntaris van sembrar 2,5 kg d’aglans d’alzina surera i van plantar 480 peus de pi pinyoner, pi blanc i serveres a la finca de Can Bosc, al Parc del Montnegre i el Corredor.

Montseny Elisabet Ros, tècnica d'Ús Públic del Parc Natural del Montseny, va ser l'encarregada de fer la presentació

El Parc Natural del Montseny presenta el nou servei de transport públic integrat

Ros, tècnica d'Ús Públic del PN Montseny. Autor: XPN
Ros, tècnica d'Ús Públic del PN Montseny. Autor: XPN
03/12/2018

El divendres 16 de novembre, a l’Esquirol, va tenir lloc la jornada ‘Cal pagar per accedir a la natura?’. Amb aquest títol provocatiu es pretenia tant que la sessió aprofundís en els impactes i conflictes que genera l’ús públic massiu d’alguns espais naturals com, alhora, conèixer experiències i mecanismes d’intervenció que s’han adoptat o es volen adoptar per solucionar-los.

Xarxa de Parcs Naturals Una jornada de ponències, taula rodona, debat obert als assistents sobre les solucions basades en la natura (SbN)

El Museu de Gavà acull la 3a Jornada Tècnica d'Espais Naturals

3a Jornada Tècnica d'Espais Naturals. Autor: XPN
3a Jornada Tècnica d'Espais Naturals. Autor: XPN
03/12/2018

El dimarts 27 de novembre va tenir lloc la 3a Jornada Tècnica d'Espais Naturals 'Renaturalitzar els pobles: solucions basades en la natura', al Museu de Gavà. La sessió de treball va oferir diverses ponències i una taula rodona sobre l'aplicació de les solucions basades en la natura (SbN), unes accions basades, inspirades o copiades de la natura que han de promoure la urbanització sostenible, la restauració dels ecosistemes degradats o la mitigació i adaptació al canvi climàtic.

Litoral El termini per participar en l'elecció del premi del públic va finalitzar l'11 de novembre

Premi del públic del 10è Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral

'El color de la tardor' (detall). Autora: Aina Puigcerver
'El color de la tardor' (detall). Autora: Aina Puigcerver
03/12/2018

Ja es coneix el Premi del públic! La imatge que ha obtingut més 'M'agrada' en el 10è Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral ha estat 'El color de la tardor', d'Aina Puigcerver Enseñat. Moltes felicitats, Aina! Ben aviat us donarem a conèixer el lloc i la data del lliurament de premis i la inauguració de l'exposició de les fotografies presentades al certamen.

Montseny Obra del fotògraf estretament vinculat al Montseny Mariano Pagès

Tot el romànic del Montseny, aplegat en un volum

Imatges del romànic del Montseny. Autor: MP
Imatges del romànic del Montseny. Autor: MP
03/12/2018

Aquesta obra, que porta per títol 'Imatges del romànic del Montseny', reuneix per primera vegada la totalitat de les edificacions religioses erigides entre els segles X i XII al territori montsenyenc. El volum, obra de Mariano Pagès, inclou també una ressenya històrica de cada temple. Podeu trobar-lo a la Llibreria de la Diputació.

Olèrdola Hi han participat més d'un miler d'escolars de l'àmbit dels parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix

El Conjunt Monumental d'Olèrdola acull de nou les sortides escolars del programa Viu el Parc

Instant de les sortides escolars. Autor: Viu el parc
Instant de les sortides escolars. Autor: Viu el parc
03/12/2018

Els dies 13, 14, 20, 21, 22 i 30 de novembre, prop de 1.160 alumnes de 5è de primària dels municipis d’Avinyonet del Penedès, Begues, Castelldefels, Gavà, Olèrdola, Olesa de Bonesvalls, Olivella, Sant Pere de Ribes, Santa Margarida i els Monjos, Sitges  i Vilanova i la Geltrú van gaudir de diverses activitats sobre el patrimoni natural i humà dels parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix.

Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona Per preservar i revitalitzar el conjunt patrimonial, històric, geològic i natural

La Diputació de Barcelona presenta el Pla d'usos i les actuacions per adequar l'espai natural de Sant Miquel del Fai

Efectes dels aiguats. Autor: Diputació Barcelona
Efectes dels aiguats. Autor: Diputació Barcelona
03/12/2018

L’espai natural de Sant Miquel del Fai disposa d’un Pla d'usos per la seva reobertura al públic, un document que destaca la voluntat de preservació i conservació dels valors del patrimoni natural i cultural d’aquest espai singular, de 70,5 hectàrees, adquirit per la Diputació de Barcelona el mes de juny del 2017. Aquest treball, juntament amb les actuacions que la corporació hi està duent a terme per fer de Sant Miquel del Fai un referent en la interrelació del patrimoni natural, històric i cultural dels Cingles de Bertí, va ser exposat el dilluns 19 de novembre als alcaldes de la zona i als delegats territorials de la Generalitat.

Litoral Han calgut dos vehicles 'pick-up'

Els guardes del Parc retiren un abocament de grans dimensions

Vehicles pick-up. Autor: CPSL
Vehicles pick-up. Autor: CPSL
29/11/2018

Els guardes del Parc de la Serralada Litoral han retirat residus sòlids d'un abocament de grans dimensions dins del terme municipal de la Roca del Vallès. Aquest estava format per uns 3 m3 d'un tipus de material aïllant de fibra de vidre.

Xarxa de Parcs Naturals Hi han participat els diferents agents que intervenen en la prevenció i lluita contra els incendis forestals

Campanya per sensibilitzar sobre la importància de la prevenció d'incendis forestals tot l'any

D. Guiteras durant la presentació. Autor: Diputació Barcelona
D. Guiteras durant la presentació. Autor: Diputació Barcelona
28/11/2018

La Diputació de Barcelona inicia una campanya per conscienciar la població sobre mesures i actituds en la prevenció d’incendis que cal realitzar al llarg de tot l’any. La campanya, que s’allargarà durant el 2019 i en què també participen el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, cos de Bombers i Agents Rurals, Secretariat d’ADF i Fundació Pau Costa, exposa quatre situacions sobre la prevenció d’incendis amb insercions en premsa, ràdio, xarxes socials i televisió.

S'estan mostrant 1 - 10 de 20 resultats.