caes

Collserola El projecte es va iniciar l'any 2014

Tret de sortida a la campanya de participació en l'eradicació de l'ailant

15/03/2016

L'11 de març es va realitzar la trobada de valoració del 2015 i la preparació de la nova campanya d'eradicació participativa de l'ailant amb les associacions de veïns que hi col·laboren. Durant la sessió, es van acordar les noves accions a portar a terme durant el 2016.

A la trobada, desenvolupada al Centre Cívic de l'Elèctric, van assistir-hi els representants de totes les associacions de veïns que han participat en el projecte d'eradicació de l'ailant: AVV Santa Maria de Vallvidrera-Mas Sauró, AVP del Mas Guimbau i Can Castellví, i l'AVV El Sanatori, del barri del Rectoret.

També van participar les AAVV que s'incorporaran aquest 2016, com l'AVV de La Floresta. Per part de l'Ajuntament de Sant Cugat hi va assistir en Sergi Sempere, tècnic municipal, i per part del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, en Joan Manel del Llano, conseller de barri.

La valoració per part de tots va ser molt positiva. Tant, que ja es va acordar el calendari d'activitats i actuacions en els diferents barris per a aquest 2016. El projecte inclou tant arrencades d'arbres (adults i joves) i xerrades divulgatives que s'iniciaran al setembre als barris, la mapització de la localització dels ailants i el tractament fitosanitari per part del consorci.

Després de la sessió de treball, es va desenvolupar la primera xerrada divulgativa d'aquest any. Realitzada per en Joan Vilamú, tècnic de medi natural del consorci, va tractar sobre la problemàtica de les espècies al·lòctones invasores al parc i les mesures de gestió que es desenvolupen. Va assistir-hi una vintena de persones, tant de les mateixes associacions de veïns i alguns Voluntaris de Collserola, que també col·laboren en aquesta tasca, com persones a títol individual.

El projecte de participació en l'eradicació dels ailants es va iniciar el 2014 amb la proposta de l‘Associació de Veïns de Santa Maria de Vallvidrera i Mas Sauró de participar en una arrencada d'ailants joves. A partir d'aleshores, s'ha anat construint i enfortint amb els anys per tal de ser un veritable espai de col·laboració i suma d'esforços en la divulgació i en la gestió de la problemàtica que suposa aquesta espècie invasora.

 

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

Categoria: flora, Collserola, Biodiversitat, Educació ambiental, hàbitats, general,