caes

Collserola El parc en realitza un seguiment amb mètodes de fototrampeig

Un estudi revela fins a quin punt les latrines de geneta són un recurs per a altres espècies

20/12/2015

Un estudi realitzat pels investigadors de l'Estació Biològica del Parc Natural de la Serra de Collserola mostra quin ús fan altres vertebrats de les latrines de geneta. La recerca es va presentar a l'últim congrés de la SECEM (Sociedad Española para la Conservación y Estudio de los Mamíferos).

Diferents seguiments realitzats al parc han estudiat la població de genetes (Genetta genetta) a Collserola. Des de fa quatre anys, es fa un seguiment, a llarg termini i mitjançant mètodes de trampeig fotogràfic, de la fauna del parc i un dels punts estudiats són les latrines de geneta.

Tot i que l'objectiu inicial era la fotoidentificació dels diferents individus a les seves latrines, aquest seguiment ha servit per posar en evidència quin ús fan altres espècies dels excrements d'aquests animals.

Amb l'anàlisi de les observacions s'ha vist que fins a vint-i-cinc espècies diferents de vertebrats han visitat aquests punts. Tot i que moltes de les visites són merament ocasionals, algunes es poden relacionar amb una recerca de recursos, ja sigui buscant materials per construir nius i caus o bé a la recerca d'aliment entre els excrements. En altres casos, s'ha vist que la presència de l'animal és deguda a una interacció olfactiva amb el lloc.

Aquest estudi és pioner a la regió mediterrània i ens mostra un tipus d'interacció entre espècies, segurament sorprenent en alguns casos i poc documentada.

Per a més informació, podeu descarregar-vos aquest pòster explicatiu.

 

 

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

Categoria: vertebrats, Collserola, Biodiversitat, fauna, mamífers, general,