caes

Parc Agrari Es va interessar especialment per la carxofa Prat i el pollastre Pota Blava

Carlo Petrini, el fundador del moviment Slow Food, visita el Parc Agrari del Baix Llobregat

07/03/2016

La tarda del 12 de febrer, Carlo Petrini, fundador del moviment internacional Slow Food, va visitar el Parc Agrari de Baix Llobregat per conèixer de ben a prop aquest espai agrícola i la gastronomia que es desenvolupa al voltant del seus productes, especialment la carxofa Prat i el pollastre Pota Blava.

A la Masia Can Comas, seu del Consorci del Parc Agrari, Carlo Petrini es va reunir amb pagesos i restauradors per explicar-los l'Arca del Gust i reflexionar sobre el rol dels pagesos com a proveïdors d'aliments i responsables de la cura de la terra.

Posteriorment, el Citilab de Cornellà va acollir la sessió "Arca del Gust: per què és essencial conservar la biodiversitat?" que va suscitar molt d'interès i aglutinar una assistència ben nombrosa. A l'acte, el fundador de Slow Food va poder conversar amb productors locals i xefs Km0.

Us oferim el vídeo del col·loqui realitzat per l'Associació Pastinaca, els organitzadors.

El moviment Slow Food es va fundar l'any 1989 per contrarestar el fast food i la fast life, impedir la desaparició de les tradicions gastronòmiques locals, combatre la falta d'interès general per la nutrició, els orígens i els sabors i donar a conèixer i fer-nos conscients de les conseqüències de les nostres eleccions alimentàries.

Des de la seva creació, 1.519 productes de diferents països de tot el món han estat agregats a l'anomenada "Arca del Gust Slow Food", una eina que revaloritza els productes autòctons. A l'actualitat, dels més de 1.500 productes que conformen l'Arca, una quarantena són catalans i la carxofa Prat i el pollastre Pota Blava aspiren a formar-ne part.

Per a més informació sobre Slow Food Barcelona, podeu consultar l'enllaç següent.

 

compartir

Font de la informació: elbaix.cat i XPN

Categoria: Biodiversitat, Parc Agrari, general,