caes

Xarxa de Parcs Naturals Els guardons són convocats per la Fundació Viver de Bell-lloc

Menció especial dels Premis Compromís per al projecte d'inserció de persones en risc d'exclusió de la XPN i l'Obra Social 'la Caixa'

16/11/2015

El 12 de novembre, el Centre Cultural de Cardedeu ha estat l'espai escollit per a l'entrega dels Premis Compromís 2015 que convoca la Fundació Viver de Bell-lloc. L'entitat dóna feina, des de l'any 1982, a persones amb trastorns mentals severs i capacitats diferents de la comarca del Vallès Oriental. Aquests guardons són un reconeixement a les persones, empreses i administracions que, com l'Obra Social 'la Caixa' i la Xarxa de Parcs Naturals han confiat en els seus serveis.

Els Premis Compromís han estat organitzats en vuit categories cadascuna d'elles amb tres o quatre nominats per la Fundació Viver de Bell-lloc dels quals el jurat -format per Salvador Curcoll, membre del Patronat de la Fundació Viver de Bell-lloc i economista; Manuel Palou, president de la Fundació Viver de Bell-lloc; David Ricart, president del Consell Comarcal i alcalde de Vallromanes; Joan Carles Basi, delegat territorial de PIMEC; Ricard Aceves, president executiu de Sinergrup i director general de l'Associació Sant Tomàs-PARMO, i Anna Fornés, directora de la Fundació Factor Humà- n'ha escollit els diversos guanyadors.

Les categories i premiats han estat els següents:

Premi mitjà de comunicació compromès per a El 9 Nou (Granollers).

Premi compromís i fidelitat per a l'Ajuntament de Granollers.

Premi administració compromesa per a l'Ajuntament de Cardedeu.

Premi grans entitats compromeses per a Aigües Ter-Llobregat.

Premi empresa privada compromesa per a Ferimet.

Premi compromís amb els valors per a Demco.

Premi prescriptor compromès per a Meritxell Roca i Cristina Candelich ex-aequo.

Premi compromís amb els hàbits saludables per a Novartis.

I, finalment, Menció especial per al projecte d'inserció de persones en risc d'exclusió de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa", un programa que, iniciat l'any 2005, promou la integració sociolaboral de persones amb dificultats per accedir al mercat de treball a través del desenvolupament d'accions vinculades a la protecció i la gestió del medi ambient i dels espais naturals, un sector emergent dins el camp de la inserció.

En aquests 10 anys de col·laboració entre l'Obra Social "la Caixa" i la Diputació de Barcelona, l'entitat financera ha destinat 21,8 milions d'euros al Programa de Conservació i Millora dels Parcs Naturals i, a l'actualitat, ha signat un nou conveni biennal amb 1,4 milions d'euros més fins al 2016. Això ha permès desenvolupar gairebé 300 projectes en els quals han participat 1.106 persones en risc d'exclusió social i, al llarg d'aquest 2015, a aquesta xifra s'hi sumaran 68 persones desafavorides més.

El Programa de Conservació i Millora dels Parcs Naturals contempla iniciatives tan diverses com la restauració d'hàbitats, la gestió i millora forestal, la recuperació d'espais oberts, la prevenció d'incendis, l'eliminació d'espècies invasores, la recuperació del patrimoni cultural, la millora de l'accessibilitat als parcs o la restauració de zones degradades, entre moltes altres. Les entitats del tercer sector social que participen en el programa incorporen persones de tipologies diverses: des d'homes i dones amb algun tipus de discapacitat física o mental, fins a persones que han superat la drogodependència però que no troben feina, reclusos i exreclusos. En aquest marc, la Fundació Viver de Bell-lloc ha estat desenvolupant projectes des de fa nou anys.

Trobareu més informació sobre el Programa de Conservació i Millora dels Parcs Naturals aquí.

Els Premis Compromís, que no comporten cap tipus d'assignació econòmica, són un valuós reconeixement a la tasca col·laboradora feta.

La Fundació Viver de Bell-lloc forma part del Grup Bell-lloc, un conjunt d'entitats sense ànim de lucre que té com a missió promoure el creixement personal i la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual o amb trastorn mental sever del Vallès Oriental. Actualment, el Viver dóna feina a més de 120 persones, el 80% de les quals amb alguna discapacitat.

compartir

Font de la informació: Fundació Viver de Bell-lloc

Categoria: Actes i presentacions, Gestió del territori, Empreses i fundacions privades, Xarxa de Parcs Naturals, Diversos, Biodiversitat, general,