Primeres imatges del niu d'àguila cuabarrada al Parc del Garraf
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Garraf, Vídeos, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, Recerca i seguiment, Divulgació, Vídeos, Webs, general,
Parella d'àligues. Autor: XPN
Iniciem el blog de l’àguila cuabarrada del 2018 amb una imatge presa a finals del mes de febrer en el niu on hi ha instal·lada la càmera web (un dels tres que hi ha al Parc). Durant aquest dies, la càmera ha captat contínues entrades i sortides d’una parella d’àligues, si bé no hi ha indicis que estiguin arreglant aquest niu.
Al Parc del Garraf hi ha tres parelles d'àligues cuabarrades (Aquila fasciata) que nidifiquen. A la imatge s’aprecia l’anella vermella que identifica la parella d’àguiles (dos exemplars anellats com a polls l'any 2015 en el marc del projecte de recerca de l'EBC-UB) les quals, tot i les constants entrades i sortides, no estan arreglant cap niu. En canvi, segons les informacions dels tècnics i biòlegs, una segona i una tercera parella d'àligues sí estan covant actualment en els altres dos nius del Parc.
L'any 2017, al Parc del Garraf només va tirar endavant la posta d’una de les tres parelles d’àligues en un dels nius que no disposa de webcam i, consegüentment, no va ser possible mostrar imatges en directe de la nidificació.
Durant aquests dies seguirem informant dels avenços i novetats en les nidificacions.
Projecte de conservació de l’àguila cuabarrada
Des de l'any 2003, al Parc del Garraf es duu a terme un projecte de conservació de l'àliga cuabarrada. L'enregistrament de vídeos i imatges als nius ha permès obtenir informació valuosa per comprendre, entre d’altres, les pautes de comportament d'aquests rapinyaires durant l'època de nidificació i també la seva dieta. A més a més de les tres parelles del Parc del Garraf, també n’hi ha una al Parc Natural de Sant Llorenç i una altra al Parc del Foix.
Podreu aprofundir en la biologia de l’àguila cuabarrada si accediu a la web del Servidor d'informació ornitològica de Catalunya. Així mateix, trobareu més informació a la pàgina Equip de Biologia de la Conservació.
I, mentre esperem més imatges d’aquest 2018, us convidem a veure els vídeos de les nidificacions d'anys anteriors al Canal Youtube de l’àguila cuabarrada, llegir el blog de l'àguila cuabarrada i fer-vos amics de la pàgina de Facebook de l'àguila cuabarrada.
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Garraf, Vídeos, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, Recerca i seguiment, Divulgació, Vídeos, Webs, general,
To protect your privacy, before continuing we want to make sure that you know that, both we and our collaborators, use some cookies on the website to facilitate its use: