La Federació Europarc-España publica el llibre “Anuario 2023 del estado de las áreas protegidas en España”
Font de la informació: Europarc-España
Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Biodiversitat, Informació tècnica, Divulgació, Publicacions, ODS,
Portada de l'Anuario. Autor: Europarc-Espanya
L'Anuario 2023 del estado de las áreas protegidas en España (descarregar en PDF), elaborat por Europarc-España, ofereix una anàlisi sobre l'estat dels espais naturals protegits del país. Espanya assoleix el 36,7 % de la superfície terrestre protegida, i el 12,3 % de la superfície marina, que s'elevarà pròximament al 21 %. Aquestes dades permeten afrontar amb una base sòlida bona part dels compromisos identificats a l'Estratègia de Biodiversitat de la Unió Europea.
Espanya destaca també a l'escenari internacional. És el país que més aporta a la Xarxa Natura (27,4 % del país) a la Unió Europea. A més, és el país del món amb major nombre de reserves de la biosfera, amb 53 territoris designats el seu objectiu és harmonitzar la conservació de la diversitat biològica i cultural i el desenvolupament econòmic i social a través de la relació de les persones amb la naturalesa.
En total, hi ha 16 parcs nacionals, 154 parcs naturals, 294 reserves naturals, 367 monuments naturals, 67 paisatges protegits i dues àrees protegides, així com més de 800 pespaos amb altres figures de protecció desenvolupades per les comunitats autònomes.
A l’anuari s’hi recullen, a més, experiències que il·lustren l'aportació dels espais protegits a diferents reptes de futur als quals ens enfrontem com a societat. Entre altres, un projecte europeu d'adaptació al canvi climàtic al Parc Natural Baixa Limia - Serra do Xurés, a Galícia, una iniciativa per a la mitigació en els parcs naturals del país valencià, l'aposta per la conservació i la dinamització del territori rural en el recentment declarat Parque Natural del Alto Najerilla a La Rioja, i el bagatge d'una dècada de treball col·laboratiu promovent el turisme sostenible a La Gomera, impulsat pel Parc Nacional de Garajonay.
Els espais protegits són indispensables per a la conservació de la naturalesa i per al benestar humà, eines essencials per a un model territorial sostenible i resilient davant els desafiaments associats al canvi global.
Font de la informació: Europarc-España
Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Biodiversitat, Informació tècnica, Divulgació, Publicacions, ODS,
Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso: