L'Informatiu dels parcs

Marina En el marc del projecte Inclou Natura

Deu persones de l’entitat Bosc de Llum fan l’itinerari naturalista accessible de la Font de l’Alzina, al Parc de la Serralada de Marina

14/12/2023

Deu persones amb discapacitat física i mobilitat reduïda van fer l’itinerari naturalista accessible de la Font de l’Alzina, al Parc de la Serralada de Marina, el 28 de novembre. Aquest és un dels itineraris que formen part del projecte Inclou Natura de Bosc de Llum, un projecte que té la finalitat d’acostar l'entorn natural proper a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat o multivulnerabilitat, persones amb discapacitat i/o mobilitat reduïda, persones en risc d'exclusió social...

Van accedir al Parc mitjançant un servei de transport adaptat i van fer, de manera autònoma, el tram accessible de la Font de l’Alzina. Un biòleg expert va guiar l’itinerari de natura, en què van poder descobrir la fauna i flora més representativa.

Va ser un matí ple d’aprenentatges i les persones que van participar van valorar molt positivament la jornada, van animar a seguir treballant en aquesta línia i manifestar que aquests tipus d’activitats milloren la seva qualitat de vida i el seu benestar físic, psicològic i emocional.

Aquest itinerari no hauria estat possible sense la col·laboració de CEMFIS, una entitat sense ànim de lucre amb més de 40 anys d’existència a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet i referent en l'àmbit del col·lectiu de persones amb discapacitat física i orgànica.

El projecte Inclou Natura compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de diferents entitats i associacions del territori per tal d'adaptar els itineraris i/o modificar els recorreguts i dissenyar i crear els materials de suport necessaris per donar resposta a les necessitats específiques de les persones destinatàries del projecte.

Bosc de Llum és una entitat sense ànim de lucre de l'àmbit de l'educació ambiental que té per missió és conscienciar la societat i promoure un canvi d'actituds i valors a través de l'educació ambiental per donar resposta als problemes i reptes ambientals, presents i futurs.

S’adrecen a un públic cada vegada més heterogeni que mostra un fidel reflex de la diversitat social, econòmica i cultural. Aquesta realitat els ha fet afrontar el repte de vetllar per un model d'educació inclusiva i afavorir l'atenció educativa a la diversitat i a la igualtat de tracte i no discriminació amb l’objectiu d’apropar l’educació ambiental al màxim nombre de persones, independentment de les seves capacitats o limitacions, de l’edat, l’origen, el gènere, l’orientació sexual o les circumstàncies socials o econòmiques.

Consideren que s'ha de promoure la participació de tothom amb l'eliminació de barreres físiques, socials i comunicatives en el disseny i creació d’activitats accessibles, amb una mirada allunyada de la imatge estereotipada de l'exclusió i dignificant les persones amb discapacitat.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Marina, Educació ambiental, ODS,

Cercador de notícies




Subscriu-te als nostres butlletins

 

Rep els nostres butlletins de Parcs.

Subscriu-te a l'agenda i a l'Informatiu

fent clic als botons de sota.

butlletí gaudim

Subscriu-te a l'agenda Subscriu-te a l'Informatiu

Sugerencias, opinión y redes sociales

 

Envíanos tus sugerencias, opina

y visita nuestras redes sociales

Sugerencias Opina Redes sociales