Montnegre-Corredor Amb les autores, Marisa Benavente i Pilar Herrera
El Museu de la Pagesia de Fogars acull la presentació de “La gastronomia dels camins” amb un taller de plantes comestibles
Les autores, amb el llibre. Autor: Museu de la Pagesia de Fogars
Un moment de la presentació. Autor: Museu de la Pagesia de Fogars
22/04/2024
El Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva, Punt d’Informació del Parc del Montnegre i el Corredor, ofereix una proposta d’allò més llaminera per celebrar aquest Sant Jordi. Diumenge 21 d’abril, la presentació literària de La gastronomia dels camins. Més de cent receptes de cuina fetes amb plantes boscanes (Edicions Sidillà), a càrrec de les seves autores, Marisa Benavente i Pilar Herrera, va encisar totes les assistents, que es mostraren molt interessades en les plantes silvestres i en la seva incorporació a la cuina.
Les autores, que formen part del grup de recerca de Flora Catalana, també van portar tot un mostrari de plantes silvestres fresques, habituals a les zones ruderals, i molt valuoses pel que fa a la càrrega de nutrients, sals minerals i vitamines. Epilobi, plantatge, malva, bardana, colitxos, cosconilla, margaridoies... totes elles van omplir el Museu de la Pagesia de colors, aromes i sabors. Tan senzilles i discretes, però, alhora, tan belles i nutritives, ens aporten tot el que ens cal per mantenir-nos sans, des de temps immemorials.
Les autores van donar a tastar cava de saüc, que elles mateixes van elaborar l’any anterior. Aquesta beguda va delitar el paladar de totes les assistents, que van demanar-ne la recepta. També van poder fer-los preguntes relacionades amb la manipulació de les parts comestibles, els mètodes de cocció i possibles confusions amb altres plantes tòxiques. Finalment, les autores van signar i dedicar els llibres d’aquelles persones que els van voler adquirir.
La gastronomia dels camins té un format que el fa molt adient per endur-se’l al camp o al bosc, ja que és relativament petit i lleuger. A més, hi apareixen fotografiades totes les plantes, una descripció de cadascuna per a aprendre a distingir-les, quina és l’època de floració, on les podem trobar i quines són les parts comestibles.
compartir
Font de la informació: Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva
Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso:
Propias y de terceros con fines estadísticos, con las que no se recoge información de los usuarios ni se registran las direcciones IP de acceso.
Propias y de terceros para garantizar el funcionamiento básico, como la sesión de usuario, y aspectos de personalización, como el idioma de nuestras páginas. Guardamos la aceptación de cookies durante 30 días para mejorar la experiencia de navegación. Recuerda que puedes eliminar las cookies de tu navegador.
De terceros para mostrarte información de nuestras redes sociales, como Facebook, X, YouTube, etc. Al acceder a estos sitios web podrás decidir si aceptas o no sus políticas de privacidad y de cookies.