caes

Montseny Es tracta de la primera edició i es farà el diumenge 19 d'octubre

El Brull acull la Festa de la Ramaderia del Montseny amb activitats, demostracions i tastets gastronòmics

09/10/2025

El municipi del Brull, al cor del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, acollirà el diumenge 19 d'octubre la primera edició de la Festa de la Ramaderia del Montseny, una jornada dedicada a posar en valor la ramaderia tradicional, els oficis del món rural i la gastronomia de proximitat. La jornada, organitzada per Ramats Montseny amb la col·laboració de l'Ajuntament del Brull, Ramats de Foc, Pau Costa Foundation, la Regió Mundial de la Gastronomia de Catalunya 2025, Picart i la Diputació de Barcelona, comptarà amb un ampli programa d'activitats obertes a tots els públics. La participació a la jornada és gratuïta, però per a algunes activitats cal inscripció prèvia al 938 840 041 (Ajuntament del Brull).

El programa de la festa s'iniciarà a les vuit del matí, en què hi ha convocat un recorregut d'hora i mitja per acompanyar la transhumància des de Mas Montanyà fins a Sant Martí del Brull, tot arribant a la Festa de la Ramaderia, davant l'església de Sant Martí, a dos quarts de deu. A les deu hi ha programada una primera xerrada sobre alimentació animal a càrrec de Raquel Servitja, ramadera, veterinària i formadora en el mètode Obsalim, titulada "Els animals ens parlen d'alimentació". Seguidament, d'onze a una del migdia, es podrà seguir l'activitat "Descobreix com treballem al Montseny", una demostració de treball amb gossos pastor de diferents races i tipus de bestiar, encapçalada per ramaders i ensinistradors del territori.

A la Sala Polivalent del Brull, entre les onze i les dues del migdia, se celebrarà la Festa Ramats de Foc, que s'iniciarà amb una benvinguda institucional i continuarà amb dues sessions de xerrades tècniques i divulgatives. El primer bloc inclourà la ponència "Què és Ramats de Foc?", a càrrec de Marc Arcarons, responsable del projecte; la intervenció sobre les àrees estratègiques de gestió del risc d'incendis, amb representants del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF); i la xerrada "El valor afegit dels productes carnis i làctics", que oferirà Emma Soy, coordinadora de Ramats de Foc. El segon bloc presentarà diverses col·laboracions entre Ramats de Foc i iniciatives privades, com Pibernat Alimentària, Bombers Solidaris, Vi Ozó i la Brolla, i es tancarà amb un torn obert de preguntes.

A la una del migdia tindrà lloc una rifa de productes locals, i tot seguit, a dos quarts de dues, l'educador i ensinistrador caní Albert Garriga oferirà una xerrada sobre el gos de conducció, sota el títol "Com escollir la raça i l'individu adequat". A la mateixa hora, també s'organitzarà un tastet gastronòmic de porc i xai a l'ast, amb venda de tiquets a la plaça 1 d'Octubre del Brull a un preu de vuit euros. La jornada finalitzarà a dos quarts de quatre de la tarda amb una demostració de treball de gos pastor amb un escamot d'ànecs, a càrrec de Moi Tarrés i el seu gos Mel, de raça Border Collie, que posaran punt final a la festa amb una activitat tan curiosa com espectacular.

Durant tot el dia, a l'entorn de l'església de Sant Martí del Brull, es podrà gaudir de la fira de productes locals i de la mostra de bestiar del territori, així com d'una mostra d'oficis que inclourà la construcció amb fusta, a càrrec de Pau Nieto, i el procés de la llana, amb la participació de Laia Aguilà. A més, hi haurà tastets gastronòmics i begudes a càrrec de La Llauna i un concert de proximitat amb l'acordionista Pol Aumedes que posarà música a la jornada.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny,

Cercador de notícies




butlletí gaudim

Suscríbete
a nuestros boletines

Recibe nuestros boletines de Parques, suscríbete a la agenda y al Informativo

butlletí gaudim

Sugerencias, opinión
y redes sociales

Envíanos tus sugerencias, opina y visita nuestras redes sociales