Migració prenupcial al Parc Fluvial del Besòs
Font de la informació: Parc Fluvial del Besòs
Categoria: Parc Fluvial del Besós, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, Recerca i seguiment, general,
Boscarla mostatxuda als canyars de Sant Adrià. Autor: Xavier Larruy
Els moviments migratoris són desplaçaments de tota o part de la població d'ocells per aprofitar-se de l'abundància estacional d'aliment per nidificar. Així, els individus que realitzen migracions presenten quatre fases al llarg de l'any: reproducció, migració postnupcial, repòs i migració prenupcial.
Els desplaçaments de les aus des de les seves àrees de cria fins a les d'hivernada està motivada principalment per la gran disminució de la disponibilitat d'aliment provocada per la baixada de les temperatures.
Durant el mes de març, la migració prenupcial al Parc Fluvial del Besòs es fa més palesa, de manera que s'han observat diversos exemplars migratoris que s'hi han aturat per descansar i alimentar-se per tal de poder continuar el seu viatge migratori cap a les zones de cria més nòrdiques.
El grup més notable ha estat el de les orenetes, amb un total de 5 espècies observades, destacant diversos exemplars d'oreneta cua-rogenca (Cecropis daurica). Altres passeriformes migratoris observats han estat la cotxa cua-roja (Phoenicurus phoenicurus), la tallareta vulgar (Sylvia communis), la boscarla mostatxuda (Acrocephalus melanopogon), una espècie inclosa a l'annex I de la Directiva Aus de la Unió Europea, i la boscarla dels joncs (Acrocephalus schoenobaenus).
Respecte els ocells aquàtics, cal destacar el martinet menut (Ixobrychus minutus) i la polla pintada (Porzana porzana).
Font de la informació: Parc Fluvial del Besòs
Categoria: Parc Fluvial del Besós, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, Recerca i seguiment, general,
Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso: