Sessió d’anellament a Sant Adrià de Besòs
Font de la informació: Parc Fluvial del Besòs
Categoria: Educació ambiental, Parc Fluvial del Besós, fauna, vertebrats, ocells, Educació ambiental, Recerca i seguiment, general,
Moment de l'activitat. Autor: Ramon Sanz
El 20 de novembre es va realitzar una sessió d’anellament dirigida per Xavier Larruy, biòleg i anellador expert en ocells, amb la col·laboració d’Oriol Tello i Pep Arcos. En aquesta ocasió, l’activitat va ser organitzada per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de veure la diversitat d'ocells que s'aturen als canyissars, herbassars i la llera del riu ara que la migració ja està pràcticament acabada.
La jornada d’anellament va tenir lloc en el punt habitual en el marge esquerre del Parc Fluvial del Besòs, aigües amunt del pont del Tren, davant de l’accés de Maristany. Al llarg del matí es van anellar trenta-vuit exemplars de set espècies, entre els quals destaca un bon nombre de blauets (Alcedo atthis), amb un total de quinze individus diferents anellats, i de pit-roig (Erithacus rubeculapropis), amb un total de deu individus anellats en un sol matí.
El més remarcable, per tant, va ser el gran nombre de blauets detectats, una xifra rècord i destacable en l’àmbit català. Val a dir que, en l’àmbit del riu Besòs, aquesta tardor la xifra d’aquests ocells ha augmentat exponencialment respecte els anys 60-70.
També s’anellaren altres exemplars com el rossinyol bord (Cettia cetti), la cuereta torrentera (Motacilla cinerea), el mosquiter comú (Phylloscopus collybita) o la merla (Turdus merula). Com a curiositat, apuntar la captura d’una polla d'aigua, una espècie difícil d'agafar amb les xarxes que s’utilitzen.
La poca varietat d’espècies es deu al fet que, com s’apuntava en un principi, la migració ja està gairebé acabada.
Volem agrair la col·laboració de tot el públic participant així com la col·laboració de Nico Ordax, Quique Carballal i Ramon Sanz.
Font de la informació: Parc Fluvial del Besòs
Categoria: Educació ambiental, Parc Fluvial del Besós, fauna, vertebrats, ocells, Educació ambiental, Recerca i seguiment, general,
Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso: