L'Informatiu dels parcs

Xarxa de Parcs Naturals
Montesquiu
Guilleries-Savassona
Montseny
Sant Miquel del Fai
Sant Llorenç-Obac
Montnegre-Corredor
Litoral
Marina
Parc Fluvial del Besòs
Collserola
Garraf
Olèrdola
Foix

Sant Llorenç-Obac Van fer una estada a Mura per estudiar-hi l'activitat quiropterològica

Investigadors dels coronavirus visiten el Parc Natural de Sant Llorenç

11/07/2016

Els dies 4 i 5 de juliol va tenir lloc una reunió del projecte francès Epicorem (Eco-épidémiologie des Coronavirus, de la faune sauvage à l'Homme: Risque d'Emergence) a Barcelona i a Mura, aquesta darrera centrada en els ratpenats.

La reunió va ser organitzada pel Dr. Jordi Serra-Cobo, de l'Institut de Recerca de la Biodiversitat de la Universitat de Barcelona (IRBio), i en ella van participar-hi la presidenta del Consell Nacional de les Universitats de França de la Université de Caen Basse-Normandie i investigadors de l'Institut Pasteur, de l'INRA, de l'ANSES Nancy i de l'ANSES Ploufragan.

La sessió de treball del dilluns 4 es va fer a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. L'endemà, dimarts 5 de juliol, els investigadors van visitar Mura, una de les localitats del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i la seva zona d'influència en la qual s'havien obtingut resultats epidemiològics rellevants.

Entrada la nit, el grup d'investigadors va observar l'activitat quiropterològica que hi havia al poble de Mura i es van fer deteccions dels ultrasons emesos pels ratpenats.

La reunió va servir per comentar els resultats que cada equip havia obtingut els darrers mesos, avançar en la publicació de resultats i veure una de les localitats d'on s'havien obtingut coronavirus. Van contribuir al bon desenvolupament d'aquesta darrera activitat diferents membres del consistori de Mura. Els investigadors van pernoctar al poble abans de retornar l'endemà cap a França.

El projecte Epicorem està concedit per l'Agència nacional de la recerca francesa i hi participen metges, veterinaris i biòlegs d'institucions molt prestigioses amb l'objectiu d'estudiar els coronavirus. Trobareu més informació sobre el projecte Epicorem a l'enllaç següent (en francès i anglès).

compartir

Font de la informació: Jordi Serra-Cobo

Categoria: Sant Llorenç-Obac, Divulgació, Biodiversitat, Gestió del medi, Recerca i seguiment, mamífers, vertebrats, fauna, general,

Cercador de notícies




Subscriu-te als nostres butlletins

 

Rep els nostres butlletins de Parcs.

Subscriu-te a l'agenda i a l'Informatiu

fent clic als botons de sota.

butlletí gaudim

Subscriu-te a l'agenda Subscriu-te a l'Informatiu

Sugerencias, opinión y redes sociales

 

Envíanos tus sugerencias, opina

y visita nuestras redes sociales

Sugerencias Opina Redes sociales