La Xarxa de Parcs Naturals és present al XIV Seminari RECIDA
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, general,
Tags: cedeam, recida, centres de documentació,
Participants. Autor: Antonio Moreno (Arxiu CENEAM)
Del 6 al 8 de maig s'ha celebrat a la seu del CENEAM (Centro Nacional de Educación Ambiental), ubicat a Valsaín (Segòvia), el XIV Seminari de la Xarxa de Centres d'Informació i Documentació Ambiental de l'Estat espanyol (RECIDA).
Aquesta xarxa aplega poc més d'un centenar de biblioteques, centres de documentació o entitats dedicades preferentment a aplegar, catalogar i difondre fons documentals dedicats al medi ambient i als espais naturals protegits. En aquest sentit, des de la primera edició, la xarxa de centres de documentació de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha estat present i ha format part de l'associació RECIDA d'una manera destacada. Enguany, la trobada ha comptat amb 46 assistents -responsables tècnics o gestors d'aquests centres o d'institucions- pertanyents a deu comunitats autònomes.
Per part de la Xarxa de Parcs Naturals, va assistir Josep Melero, cap de la Unitat de Programació Pedagògica i Divulgativa que, el segon dia del seminari, va presentar el catàleg col·lectiu dels dotze centres que conformem la xarxa i un vídeo divulgatiu editat recentment per fer-ne difusió, i, el dia de cloenda, una comunicació sobre la I Jornada de Documentació Ambiental de Catalunya, feta el 29 d'octubre del 2014 a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans, juntament amb Montserrat Grabolosa (del Centre de Documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa) i Concha de Llobet) del Centre de Documentació Ambiental, de la Generalitat de Catalunya).
Des de Catalunya, també van ser-hi presents representants del Centre de Documentació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i del Parc Natural de la Serra de Collserola. Habitualment, la representació catalana sol ser força nodrida, atès que és un dels indrets que més membres aporta a la xarxa RECIDA. El Seminari sempre ha estat un marc de trobada i presentació d'experiències noves que, des de diferents àmbits de les ciències naturals i de la gestió del medi ambient, aporten els assistents de forma distesa i sovint, conjunta. Entre seminari i seminari, s'estableixen grups de treball que aprofundeixen les conclusions obtingudes i treballen en xarxa sobre aspectes vinculats al màrqueting ambiental, la gestió de les petites biblioteques o l'ús de les xarxes socials.
Tota la documentació del seminari es pot trobar a la web del CENEAM, mentre les activitats que fan regularment els centres es poden trobar al portal RECIDA. El 2016 es preveu realitzar el seminari al Parc Nacional de Monfragüe (Extremadura).
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, general,
Tags: cedeam, recida, centres de documentació,
Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso: