Àguila cuabarrada

Garraf | Olèrdola Disponible a la Llibreria de la Diputació

Es publica el volum que aplega les comunicacions presentades a la VII Trobada d'Estudiosos del Garraf i d'Olèrdola

Portada. Autor: Diba
Portada. Autor: Diba
25/07/2016

L'objectiu de la publicació, que s'adreça a tècnics, professionals i estudiosos en general, no és altre que difondre i fomentar al màxim el coneixement en totes les disciplines que tenen a veure amb els espais naturals protegits del Garraf i d'Olèrdola. El volum ja es pot adquirir a la Llibreria de la Diputació.

Garraf | Xarxa de Parcs Naturals Tot indica, però, que no hi ha hagut posta als nius amb webcam

Neix un poll i un altre és a punt de fer-ho en un dels nius d'àguila cuabarrada del Parc del Garraf

Parella del niu B. Autor: XPN
Parella del niu B. Autor: XPN
19/04/2016

Som a mitjan abril i, malauradament, aquest any no hi ha hagut posta als nius A i B d'àguila cuabarrada del parc. Tanmateix, no tot són males notícies: al niu C els tècnics del Parc del Garraf han pogut comprovar que ja hi ha nascut un poll i que un altre és a punt de fer-ho.

Xarxa de Parcs Naturals Podeu descarregar-vos les guies des del web

Es presenta el projecte 'La viabilitat de la població de l'àliga perdiguera a Catalunya: guies per a la conservació'

Presentació. Autor: Equip de Biologia de la Conservació. UB
Presentació. Autor: Equip de Biologia de la Conservació. UB
15/03/2016

El 3 de març, l'Aula Magna de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (UB) va acollir l'acte de presentació dels resultats obtinguts en el marc del projecte 'La viabilitat de la població de l'àliga perdiguera a Catalunya: guies per a la conservació', realitzat per l'Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona amb la participació de la Diputació de Barcelona i el finançament de la fundació suïssa MAVA.

Garraf | Xarxa de Parcs Naturals La publicació recull l'experiència de més de trenta anys de conservació

Es presenten els resultats del projecte 'La viabilitat de la població de l'àliga perdiguera a Catalunya: guies per a la conservació'

Recuperació de conreus al Parc del Garraf. Autor: XPN
Recuperació de conreus al Parc del Garraf. Autor: XPN
23/02/2016

El proper dijous, 3 de març, a les 19 h, l'Aula Magna de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona (Av. Diagonal, 643) acollirà l'acte de presentació dels resultats del projecte 'La viabilitat de la població de l'àliga perdiguera a Catalunya: guies per a la conservació'. La publicació, que compta amb el suport de la Fundació MAVA, recull i sintetitza l'experiència acumulada al llarg de més de trenta anys i representa una eina de gran utilitat per al desenvolupament d'iniciatives de millora de l'espècie en el nostre i en d'altres territoris.

Garraf Han prosperat cinc dels sis pollets que van néixer

Es clou la temporada de nidificació d'àguila cuabarrada més exitosa del Parc del Garraf

Exemplars al niu. Autor: XPN
Exemplars al niu. Autor: XPN
28/07/2015

Amb un total de cinc polls, el 2015 ha estat l'any més exitós en nombre definitiu de cries d'àguila cuabarrada nascudes i que han prosperat als nius del Parc del Garraf. Actualment, els polls ja han abandonat els nius si bé romanen encara un temps per la zona per tal d'aprendre a caçar i, de vegades, hi tornen esporàdicament. Després de l'estiu, marxaran definitivament a buscar una zona diferent on emprendre una nova vida. 

 

Garraf Quan acabi l'estiu marxarà definitivament de la zona

El poll d'àguila cuabarrada alça el vol

Niu buit. Autor: XPN
Niu buit. Autor: XPN
01/06/2015

El cap de setmana del 30-31 de maig, el poll d'àguila cuabarrada del Parc del Garraf ha alçat el vol i ha abandonat el niu en què està instal·lada la webcam.

Garraf Tot indica que es tracta d'una femella

Anellament del poll d'àguila cuabarrada

Mare amb el poll anellat. Autor: Parc del Garraf
Mare amb el poll anellat. Autor: Parc del Garraf
10/05/2015

El 4 de maig es va procedir a l'anellament del poll d'àliga cuabarrada. L'anellament va ser realitzat per l'Equip de Biologia de la Conservació - Àliga Perdiguera de la Universitat de Barcelona i, entre d'altres avantatges, permet obtenir informació de l'estat general, el pes, la mida i el sexe del pollet.

Garraf Ja es pot visionar en directe el dia a dia dels pollets

Neix el segon pollet d'àguila cuabarrada del niu on hi ha instal·lada la webcam, al Parc del Garraf

Niu amb els dos pollets. Autor: XPN
Niu amb els dos pollets. Autor: XPN
08/04/2015

Des de finals del mes de març, han nascut pollets en els nius d'àguila cuabarrada que hi ha al Parc del Garraf. En un d'ells, concretament en l'anomenat Niu B, hi ha instal·lada una webcam, fet que permet observar i conèixer detalladament l'evolució i creixement dels dos polls que hi han nascut.

Garraf Ja es pot visionar en directe el niu

Neixen els primers polls de l'àguila cuabarrada al Parc del Garraf

Imatge del niu. Autor: XPN
Imatge del niu. Autor: XPN
31/03/2015

En dos dels nius d'àguila cuabarrada del Parc del Garraf han eclosionat dos ous i han nascut un parell de pollets, divendres 27 i dissabte 28 de març, respectivament. Des del 31 de març, a més, ja es disposa de connexió en directe amb el niu.

Garraf Es desconnecta l'emissió en directe

El poll de l'àguila cuabarrada del Garraf emprèn el vol

El poll arribant al niu
El poll arribant al niu
03/07/2014

Entre dijous 26 i divendres 27 de juny el poll d'un dels tres nius de l'àguila cuabarrada va efectuar el seu primer vol. El mateix dijous, la càmera va captar els moments previs on se'l veu aletejant i preparant-se físicament per volar.