Èxit de participació en la jornada dedicada al turisme sostenible al Garraf
Instant de la jornada. Autor: NODE Garraf
Més de seixanta empreses i entitats del sector turístic de la comarca van assistir el dijous 30 de gener a la 1a Jornada de turisme sostenible del Garraf, organitzada per NODE Garraf, la Xarxa de Parcs Naturals i Turisme de la Diputació de Barcelona. La sessió va convocar totes aquelles empreses i entitats que aposten per un turisme sostenible o que ja treballen per a implementar millores sostenibles dins de la seva empresa a la comarca del Garraf.
L'obertura de l’acte va anar a càrrec de la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet, el cap de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, Xavier Font, i el director del Càmping El Garrofer, Yago Figueras. El programa va comptar amb dues ponències marc: "Impactes i conseqüències ambientals del turisme", a càrrec d'Andrea Torres de Pure Clean Earth, i "Beneficis de les certificacions de qualitat turística sostenible", amb Josep Capellà de DCB. Vanesa Mas, de Diputació de Barcelona, va presentar les certificacions al territori i, a continuació, van intervenir responsables de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) i del Compromís per la sostenibilitat Biosphere, els dos programes que actualment treballen per la sostenibilitat turística en el territori.
Per cloure la jornada, es van presentar tres casos d'èxit d'empreses turístiques. Així, Turisme Rural “La Morera”, Apartaments Turístics Cal Ferrer (acreditats amb la CETS al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny) i el Càmping El Garrofer (que compta amb el segell Biosphere Garraf) van donar a conèixer de primera mà les seves experiències en relació amb la implantació d'aquestes certificacions. El tancament de la jornada va anar de la mà de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell.
II Fase d'implementació de la CETS als parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix - les empreses
En el marc dels avenços per a la implementació de la CETS als parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix, durant la celebració del 3r Fòrum Permanent el passat novembre, es va presentar i validar la metodologia de la Fase II del projecte i es va aprovar la seva implantació (vegeu notícia aquí). Aquesta nova fase ha de permetre a les empreses interessades adherir-se al projecte i treballar conjuntament amb els espais protegits per a desenvolupar un turisme d'acord amb els valors de conservació del territori.
Per a més informació sobre la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) a la Xarxa de Parcs Naturals, podeu consultar la pàgina web Turisme sostenible en els espais naturals.
Font de la informació: NODE Garraf i XPN
Categoria: Foix, Garraf, Olèrdola, Diputació de Barcelona, ODS, general,