caes

Guilleries-Savassona Ja es recollien dades de la riera Major

La riera de Tavèrnoles se suma als punts de seguiment del projecte d'estudi CARIMED a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

19/06/2020

Amb la incorporació aquest mes de juny de la riera de Tavèrnoles al projecte CARIMED (Efectes del Canvi Ambiental en les comunitats d’organismes dels Rius Mediterranis), s’amplia la xarxa de punts d’observació de l'estat ecològic dels rius a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona que, fins al moment, incloïa únicament la riera Major.

CARIMED és un projecte conjunt de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona i el Grup de Recerca FEHM (Freshwater Ecology, Hydrology and Management) de la Universitat de Barcelona que avalua la manera com el canvi global (inclòs el canvi climàtic) afecta la fauna invertebrada dels rius que es troben dins de la Xarxa de Parcs Naturals.

També proposa contribuir a una millor gestió de la xarxa fluvial observant com diferents accions, per exemple, la gestió forestal, influeixen sobre les comunitats dels rius alhora que estudia les característiques fisicoquímiques d’aquests cursos d’aigua. A més, CARIMED aborda l’educació vers aquesta temàtica i promou la ciència ciutadana.

S’amplia la xarxa de punts de mostreig

El 2020 s’ha ampliat el nombre de punts de mostreig i estudi del projecte CARIMED a la Xarxa de Parcs Naturals. Concretament, aquest mes de juny s’ha incorporat la riera de Tavèrnoles als punts de seguiment de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona que, fins ara, comptava només amb la riera Major.

Per completar l’estudi, durant el 2020 està previst realitzar una formació al personal de l’Espai Natural per tal de recollir dades sobre ecosistemes aquàtics amb eines de ciència ciutadana.

Podeu ampliar la informació sobre el projecte d’estudi CARIMED en aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: fauna, insectes, Guilleries-Savassona, Publicacions, Hidrologia, Planificació i avaluació, Divulgació, crustacis, invertebrats, Biodiversitat, Gestió del medi, Normativa, ODS, Diputació de Barcelona, hàbitats, mol·luscs, flora, Recerca i seguiment, general,