caes

Xarxa de Parcs Naturals Coincidint amb el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, que se celebra el 26 de gener

La Diputació de Barcelona publica un mapa amb els equipaments d’educació ambiental

23/01/2024

Ja es pot consultar l’inventari d’equipaments públics d’educació ambiental de la província en una capa del Sistema d’Informació Territorial d’Acció Climàtica (SITAC). D’un total de 155 equipaments, 50 pertanyen a la Xarxa de Parcs Naturals i una seixantena estan gestionats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Barcelona. El mapa l'ha promogut l’Àrea d’Acció Climàtica i Transició Energètica de la Diputació de Barcelona.

La novetat coincideix amb la celebració, el 26 de gener, del Dia Mundial de l’Educació Ambiental. La Diputació de Barcelona, mitjançant les àrees d’Espais Naturals i Infraestructura Verda i d’Acció Climàtica i Transició Energètica, desenvolupa des de fa anys un pla conjunt d’educació ambiental. Davant de les crisis climàtica i de biodiversitat, el treball promou objectius de sostenibilitat que també estan recollits en els plans de mandat corporatius, de la Unió Europea i de l’Agenda 2030.

Així, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona s’ha dotat d’un Pla marc d’educació ambiental i voluntariat (2022-2026), que es desplegarà a cadascun dels espais protegits i que s’estructura a partir de la participació activa dels agents del territori.

Tant als espais protegits com en l’àmbit de la sostenibilitat local, l’educació ambiental s’està consolidant cada vegada més com una eina de gestió. El pla conjunt d’educació ambiental és un exemple de cooperació entre àrees, que explora les possibilitats de sinergia en àmbits com la comunicació i la difusió interna i a la ciutadania, la disponibilitat de recursos, la formació conjunta o l'organització de jornades. També incideix en aspectes més específics, com ara el compartiment d’informació o la transferència de metodologies.

En aquest sentit, la Declaració del Congrés Nacional d’Educació Ambiental, a la qual està adherida la Diputació  de Barcelona, subratlla que des del treball cooperatiu es podran generar actuacions transformadores i de futur.

compartir

Font de la informació: Gabinet de Premsa de la Diputació de Barcelona

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Educació ambiental, ODS,