caes

Litoral Podreu conèixer la biologia reproductora de l'astor, l'àguila marcenca, l'aligot vesper i el duc

El web Recerca en Acció mostra vídeos de les rapinyaires del Parc de la Serralada Litoral

06/04/2018

Vols saber què passa a l’interior d’un niu d’àliga marcenca, d’astor o d’aligot vesper? Amb aquesta pregunta, els visitants del portal web Recerca en Acció, de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) són convidats a viure en directe les vicissituds de la reproducció de diverses espècies d’ocells rapinyaires que viuen al Parc de la Serralada Litoral, i també d’altres que són presents dins el territori català.

Mitjançant un conveni de col·laboració signat entre el Consorci del Parc de la Serralada Litoral i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), durant els mesos d’abril i maig dins l’apartat “Aventures científiques” del web es podrà conèixer la biologia reproductora de quatre espècies de rapinyaires que nidifiquen al Parc: l’astor, l’àguila marcenca, l’aligot vesper i el duc.

Descobrireu la seva dieta, l’hàbitat que utilitzen per niar, el seu comportament i també detalls del seguiment de les parelles reproductores d’aquest any (quan coven, quan neixen els polls, etc.). Tot aquest material s’il·lustrarà amb videogravacions de nius d’algunes parelles reproductores del Parc.

Un o dos cops a la setmana s’anirà afegint nova informació al portal, per tal que els seus seguidors gaudeixin setmanalment de noves entrades d’interès. Els dos primers continguts ja es podeu consultar a través d’aquest enllaç.

Amb aquest conveni es compleixen dos objectius importants: per una banda, la FCRi treballa per al reconeixement social de la ciència mitjançant la divulgació de la recerca, per una altra, el Consorci ofereix una activitat d’educació ambiental que pugui arribar al públic escolar del conjunt del país, atès que el portal Recerca en Acció s’adreça de forma accessible a tots els públics, però amb atenció especial vers les escoles, els professors i els alumnes.

S’espera que aquesta col·laboració contribueixi al coneixement d’aquestes espècies singulars, escasses i d’alt valor ecològic presents al Parc de la Serralada Litoral i a Catalunya, i sensibilitzi i faci prendre consciència sobre el valor i la necessitat de la seva conservació, especialment al públic escolar.

compartir

Font de la informació: Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i CPSL

Categoria: vertebrats, ocells, Vídeos, Biodiversitat, Educació ambiental, Vídeos, Webs, Educació ambiental, fauna, Litoral, Educació ambiental, Divulgació, Notícies d'arreu, general,