caes

Marina Amb moltes propostes gratuïtes i obertes a tothom

Tot a punt per a la 18a edició del Viu el parc al Parc de la Serralada de Marina

09/03/2019

El mes de març arriba amb interessants propostes culturals i de lleure al Parc de la Serralada de Marina. La 18a edició del programa Viu el parc us proposa gaudir de la plantada popular a Tiana, el primer concert del nou cicle ‘Música als parcs’, amb Gani Mirzo & Neila Benbey, la Nit d’estels a l’Observatori Astronòmic de Tiana, la Matinal al parc i el recital de ‘Poesia als parcs. Lletres i paisatges 2019’. Us hi esperem!

Viu el parc celebra la seva 18a edició al Parc de la Serralada de Marina i us convida a participar i gaudir amb la família i els amics de nombroses propostes. Així, el diumenge 17 de març de 10.30 a 14 h s’organitza la Plantada Popular al Parc de les Olors, a Tiana, una jornada per promoure que les famílies participin de manera festiva en la replantació d’espècies autòctones de la zona i col·laborin en un acte de conservació i millora amb diferents tallers participatius. El dia s’arrodoneix amb el taller de tècniques d’impressió amb elements naturals “Impressionats per la Natura” a les 11 h.

Inici del nou cicle ‘Música als parcs’

El dissabte 23 de març arriba ben ple de propostes. Per una banda, podeu assistir al concert inaugural del nou cicle “Música als parcs”, amb Gani Mirzo, llaüt (Kurdistan) & Neila Benbe, veu (Algèria) i Juan José Barreda, guitarra (Catalunya), en homenatge al camp de refugiats sirians de Domiz. Aquest cicle artístic pretén aprofundir en els vincles existents entre les persones i el patrimoni natural i cultural de la Mediterrània. La proposta és gratuïta i oberta a tothom.

Per una altra, el vespre és el moment de la Nit d’estels a l’Observatori astronòmic de Tiana. A partir de les 20.30 h, de la mà dels astrònoms del Grup d'Astronomia de Tiana els assistents podran observar i descobrir els secrets de la constel·lació d’Orió, una de les més espectaculars del cel. Recordeu que és necessari inscriure’s prèviament mitjançant el correu electrònic nitdestelsmarina@fusic.org, abans del 22 de març. Les reserves es faran per rigorós ordre fins arribar a les 40 places.

Matinal a Sant Jeroni de la Murtra

El diumenge 24 de març, no us podeu perdre la Matinal al parc que es farà al monestir de Sant Jeroni de la Murtra i entorns. De les 10,30 a les 12 h, hi haurà "Espai de contes"’, un lloc recollit on escoltar històries acompanyades de música; de 10.30 a 14 h, tallers de vestits amb teles i taller d’accesoris de vestuari (barrets, corones, cinturons...) i també “Contes encontats”, quatre petits escenaris de contes,16 jocs de gran format i dos espais de maquillatge per endinsar-se en els contes tradicionals. Finalment, a les 12.30 h començarà l’espectacle de cloenda “Cassoles, olles i cançons”, animació musical per a totes les edats.

A més a més, de les 11 a les 12.30 h, s'oferiran visites guiades al claustre del monestir jerònim (fundat el 1416 pel mercader barceloní Bertran Nicolau) i als horts que l'Associació Conreu Sereny treballa en els espais del monestir.

Les places d’aparcament són limitades i es recomana l’accés a peu des de Santa Coloma de Gramenet i des de Badalona.

Poesia als parcs. Lletres i paisatges

Unes setmanes més tard, el dissabte 29 de juny, animeu-vos a venir a les 19 h a l'ermita de Sant Pere de Reixac per escoltar “Ras i poesia. Els poemes cantats i la cançó que amaga la poesía”, recital a càrrec del cantautor valencià Verdcel.

6a edició del Concurs Fotogràfic del Parc de la Serralada de Marina

No us oblideu la càmera fotogràfica, ja que d'aquesta manera podreu participar en el 6è Concurs Fotogràfic del Parc. Recordeu que el termini per fer-nos arribar les vostres imatges finalitza el 31 de maig.

Descarregueu-vos el programa del 18è Viu el parc al Parc de la Serralada de Marina.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Viu el parc, Educació ambiental, Marina, Educació ambiental, Educació ambiental, Poesia als parcs, Poesia als Parcs, general,