Marina
Van retirar la vegetació del perímetre del jaciment

Els voluntaris arrangen el jaciment del poblat ibèric de les Maleses

$urlFileEntry

Voluntaris a les Maleses. Autor: Cercle Voluntaris

14/10/2019

El dissabte 28 de setembre, una trentena de voluntaris i voluntàries del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals van netejar la vegetació del perímetre del poblat ibèric de les Maleses, al Parc de la Serralada de Marina.

Els participants van ser rebuts per en Toni Navarrete, tècnic d’Ús Públic i Educació Ambiental del Parc de la Serralada de Marina, i van fer una passejada fins al jaciment ibèric de les Maleses, el qual es troba a la part més alta del turó de les Maleses, amb unes vistes panoràmiques immillorables.

Allà els esperava Mercedes Duran, directora del Museu Municipal de Montcada i Reixac, i la Gemma Hidalgo, codirectora de l’excavació, la qual amb les seves fantàstiques explicacions els va fer fer un viatge en el temps fins al segle V aC, quan el poblat estava en ple rendiment i es creu que podrien haver-hi prop de cent habitants a la zona. Hidalgo també va explicar-los totes les troballes realitzades durant les excavacions, que s’inicien l’any 1981: arracades, monedes, àmfores, etc.

Després de conèixer tots els secrets del poblat ibèric, el grup va començar les tasques del dia que van consistir a retirar la vegetació del perímetre del jaciment per evitar que envaeixi la zona i així facilitar les excavacions futures. Els voluntaris van treballar de valent durant tot el matí fins enllestir la neteja de tot el perímetre.

En acabar la feina, el grup es va apropar a dinar a l'Àrea d'esplai de la font de l'Alba, situada al municipi de Tiana.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Marina, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Educació ambiental,