Marina
En el marc del programa Poesia als parcs. Lletres i paisatges

Mireia Calafell i Laia Noguera ofereixen un recital a l'ermita de Sant Pere de Reixac

$urlFileEntry

Moment del recital. Autor: XPN

16/07/2018

La tarda del 30 de juny es presentava molt calorosa. La pujada fins a l’ermita de Sant Pere de Reixac (Montcada i Reixac), sota un sol de justícia, va fer pensar que potser aquell dia el públic optaria per opcions més properes a l’aigua, per fer passar la calor. Tanmateix, cap als volts de les 18 h, nombroses persones van començar a treure el cap i apropar-se a l’ermita per escoltar el recital proposat.

Ja dins l’ermita, i amb una temperatura interior molt agradable, la Mireia Calafell i la Laia Noguera es van posar el públic a la butxaca ràpidament, seduint-los amb les seves poesies contundents i d'aire feminista. Tant la Mireia com la Laia van recitar nombroses composicions inèdites. Per part de la Laia, fins i tot, semblava que algunes d'elles es construïen in situ, a mesura que el recital avançava. La Mireia també va llegir textos del seu llibre Tantes mudes.

Durant el recital, l’Ivo (Ivan Gonzalez) i en Joan Maria Pich van acompanyar les autores amb trompeta (sordina inclosa!), campanetes i violoncel. Els dos músics es van deixar portar per la sonoritat de la poesia i van vestir-la amb les seves melodies que es movien entre el jazz fusió i la improvisació.

El recital va durar aproximadament una hora i les prop de quaranta persones presents en van sortir contentes, felicitant els artistes i mirant quin era el proper acte del programa de les festes de Sant Pere de Reixach al qual tocava treure el nas.

Poesia als parcs. Lletres i paisatges

Poesia als parcs. Lletres i paisatges és un cicle poètic que va néixer el 2005 dins el marc del programa Viu el parc. Aquest cicle es basa en un seguit de lectures i recitals poètics que es duen a terme a cada un dels deu espais de la Xarxa de Parcs Naturals i a d’altres espais naturals protegits de dins o fora de Catalunya, amb qui la Diputació de Barcelona manté vincles culturals per raó d’agermanaments estables o convenis específics establerts amb entitats culturals o conservacionistes del país o l’estranger, com ara l’Obra Cultural de l’Alguer, a Sardenya.

Des de l’any 2008, el programa compta amb el suport i la col·laboració de la Institució de Lletres Catalanes, adscrit al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb qui des del 2010 la Diputació de Barcelona té subscrit un conveni de col·laboració mútua per donar suport al cicle.

Descarregueu-vos el programa complet, aquí. No us perdeu els propers recitals! 

compartir

Font de la informació: Tramoia Cultura i XPN

Categoria: Educació ambiental, Poesia als Parcs, Marina, Educació ambiental, Poesia als parcs, Educació ambiental, Viu el parc,