caes

Marina Amb textos de Francesc Xavier Macià i il·lustracions de Martí Franch

Plafó sobre la migració de les aus rapinyaires diürnes al cim del Puig Castellar

03/06/2019

El cim del Puig Castellar, a Santa Coloma de Gramenet, és un indret idoni per a l’observació de les aus rapinyaires en migració ja que, a més de la bona visibilitat, l’indret forma part de la ruta migratòria d’aquestes i altres espècies d’aus.

El plafó dona a conèixer les aus rapinyaires diürnes que són més visibles durant la migració i, alhora, contribueix a la sensibilització sobre la necessitat de la seva conservació. El disseny, elaboració i instal·lació d’aquest plafó forma part del conveni de col·laboració entre l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) i la Xarxa de Parcs Naturals.

Amb textos de Francesc Xavier Macià i il·lustracions de Martí Franch, conté informació sobre el motiu de la migració de les aus rapinyaires, els tipus de migració i els tipus de vol en migració. Les il·lustracions contenen moltes indicacions dels trets distintius de les diverses espècies que en faciliten la seva identificació. En el plafó es destaquen quines són les espècies que es poden veure més fàcilment i quina és la millor època de l’any per a l’observació de cada espècie.

En aquest enllaç podreu consultar-lo i descarregar-vos-el [PDF].

Sens dubte, aquest nou plafó contribueix a la divulgació del patrimoni natural del Parc de la Serralada de Marina, en concret de les aus rapinyaires, unes espècies emblemàtiques i amenaçades que necessiten mesures especials de conservació.

A la pàgina web Conservació de la biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals trobareu informació detallada sobre els diversos plafons interpretatius que hi ha instal·lats als parcs i que divulguen, a més a més dels rapinyaires, temes com els ocells comuns, la granota roja, la fusta morta, els prats de dall i l’ambient d’una bassa.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: vertebrats, fauna, Educació ambiental, Publicacions, Divulgació, hàbitats, Educació ambiental, Marina, ocells, Biodiversitat, Recerca i seguiment, general,