Montseny
A través d'un formulari a la web de la Reserva de la Biosfera

Passos per a l'elaboració d'una guia de recursos de bioconstrucció a la Reserva de la Biosfera del Montseny

$urlFileEntry

Bioconstrucció al Montseny. Autor: XPN

09/02/2020

El 26 de novembre del 2019, Breda va acollir la jornada de treball 'Potencial de bioconstrucció a la Reserva de la Biosfera del Montseny' durant la qual es va presentar l'estudi sobre els materials sostenibles a la Reserva, un primer recull que es va completant amb les aportacions, d'una banda, dels participants a la jornada i, d'una altra, dels productors, empreses i professionals del sector, tècnics de l'Administració i representants municipals relacionats, entre d'altres.

El grup de treball sobre eficiència energètica, d’acord amb el Pla de gestió de la Reserva de la Biosfera del Montseny i els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), va promoure l’elaboració d’un primer estudi sobre el potencial de la bioconstrucció en l’àmbit de la Reserva de la Biosfera.

L’objectiu d'aquell estudi que es va presentar el 26 de novembre del 2019 a Breda (amplieu la notícia aquí) fou esbrinar els recursos i materials locals que podien ser d’interès en el sector de la construcció i la rehabilitació d’edificis, per tal de fomentar la recuperació de materials tradicionals de la zona, impulsar les empreses locals, incloses les artesanals, i oferir noves possibilitats a productes provinents del reciclatge de residus forestals, agrícoles, ramaders, domèstics o industrials.

El resultat va ser un primer recull dels actius actuals i potencials de tots els municipis de la Reserva de la Biosfera del Montseny pel que fa a materials susceptibles de ser utilitzats en la construcció, la rehabilitació i el manteniment d’infraestructures i edificis. Vegeu-ne aquí el resum.

Recull d'aportacions per a l'elaboració d'una guia de recursos

Ara, cal que aquell document es completi a partir de dos tipus d’aportacions:

· Aportacions fetes pels participants de la Jornada de treball “Potencial de bioconstrucció a la Reserva de la Biosfera del Montseny”, celebrada a Breda el 26 de novembre de 2019.

· Aportacions fetes per productors, empreses i professionals del sector, tècnics de l’Administració, representants municipals i demés persones relacionades amb la bioconstrucció a través del següent formulari.

Com a resultat final es disposarà d’una guia oberta d’empreses i professionals vinculats a la bioconstrucció a la Reserva de la Biosfera del Montseny que tota persona podrà consultar.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Paisatge, Biodiversitat, flora, hàbitats, Normativa, Planificació i avaluació, Gestió del medi, Informació tècnica, Divulgació, Diputació de Barcelona, ODS,