Montseny
Es van desplaçar a Masia Mariona, Santa Fe, Sant Marçal i el coll de Bordoriol

Estudiants del Màster en Patrimoni de la Universitat de Girona visiten el Parc Natural del Montseny

$urlFileEntry

Narcís Vicens amb els estudiants. Autor: XPN

05/12/2017

El dilluns 27 de novembre, una desena d’estudiants de l’assignatura 'Paisatges culturals' del Màster en Patrimoni (especialitats en Patrimoni Cultural i en Patrimoni Natural) de la Universitat de Girona (UdG) van realitzar una sortida d'estudi al Parc Natural del Montseny.

Acompanyats del  professor d’història de la UdG, Joaquim M. Puigvert, el grup va visitar Masia Mariona, edifici que acull la seu administrativa del Parc, un punt d’informació i l’espai museïtzat “Univers Patxot”, sobre la figura del mecenes Rafael Patxot. Un cop allí, els estudiants van ser atesos pel director del Parc, Lluís Martínez, el qual els va explicar les característiques principals així com els objectius i reptes de gestió del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Els alumnes van recórrer l’edifici per conèixer els detalls de la masia i de la seva construcció.

Narcís Vicens, biòleg i tècnic del Parc Natural, va acompanyar els universitaris fins a Santa Fe, Sant Marçal i, sobretot, fins al coll de Bordoriol, on va oferir una explicació sobre l’evolució i els usos del medi a partir del paisatge observat i les característiques principals del paisatge vegetal del massís.

La sortida va comptar també amb la col·laboració d'Eliseu Guillamon, projectista de jardins i autor del projecte de rehabilitació del jardí bosc de Masia Mariona.

compartir

Font de la informació: Universitat de Girona i Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Biodiversitat, Divulgació,