Montseny
S’ubicarà a la finca del Vilar, a Fogars de Montclús

La Diputació de Barcelona habilitarà al Parc Natural del Montseny un nou espai de creació per a escriptors i artistes

$urlFileEntry

Castells i Borràs davant del Vilar. Autor: S. Ramos / Diputació Barcelona

11/02/2019

Aquest nou equipament cultural s’ubicarà a la finca del Vilar, propietat de la Diputació de Barcelona a Fogars de Montclús, dins el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. El projecte el lidera la Diputació de Barcelona amb l’acompanyament del Departament de Cultura.

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, van visitar el divendres 8 de febrer la finca del Vilar, a Fogars de Montclús. Durant la visita van explicar els futurs usos de l’equipament, propietat de la Diputació de Barcelona, dins el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

La finca acollirà un nou espai de creació per a escriptors i artistes, un nou equipament “a disposició de la societat i de la cultura del país, en una aposta innovadora i modernitzadora del nostre patrimoni, i amb l’acompanyament de la Generalitat”, va declarar el president de la Diputació. En aquest sentit, Castells va reiterar “la importància de la conservació patrimonial en l’imaginari de la Diputació de Barcelona, present des de fa més de cent anys”. Durant la visita, Castells va anunciar la constitució, de forma immediata, d’una comissió de treball per definir el calendari del projecte.

El nou equipament al servei de la creació artística s’habilitarà en un espai que la consellera de cultura de la Generalitat, Laura Borràs, va qualificar com a “idoni per poder desenvolupar la creativitat, una reclamació que ens fa reiteradament el món de la cultura”. Borràs va agrair “la generositat de la Diputació” i va assegurar que “la literatura hi serà segur, però no ens tanquem a d’altres disciplines”. Podeu ampliar la informació en aquest vídeo [Youtube].

Visita a Masia Mariona

A continuació, Castells i Borràs es van desplaçar fins a la propera Masia Mariona, seu de l’Oficina del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, on van poder visitar l’edifici així com l’exposició permanent “Univers Patxot”, centrada en l'obra i figura del mecenes, humanista, home de ciències i lletres, Rafael Patxot (Sant Feliu de Guíxols, 1872 - Ginebra, Suïssa, 1964).

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona i XPN

Categoria: Montseny,