Montseny
Es pot seguir fent aportacions

Més visibilitat per al patrimoni cultural immaterial del Montseny

$urlFileEntry

Concurs de Receptes a Seva. Autor: Joan Valera

13/01/2018

La dinamització de l’inventari duta a terme en el darrer any ha permès millorar els continguts de la pàgina web, actualitzar l’inventari i incrementar el nombre de visites i la presència a les xarxes socials.

Després d’un any de treball, el procés de dinamització de l'Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny ha arribat a la fi. La feina, encarregada per la Diputació de Barcelona a l’Institut del Patrimoni Cultural Immaterial (IPACIM), ha permès obtenir uns bons resultats en àmbits diversos.

Per una banda, s’ha millorat el contingut de l'apartat web dedicat a l’inventari. S’ha més que duplicat el nombre de fotografies que il·lustren els diferents elements i s’han incorporat també una trentena de vídeos, que ja poden trobar-se al canal Youtube del Patrimoni Cultural Immaterial del Montseny. També s’ha decidit modificar alguns continguts a partir de la informació que han proporcionat els ajuntaments, entitats i persones que han respost a la crida a la participació. A més, s’eliminarà la Fira del Caçador de Taradell i la Festa del Batre de Centelles, que han deixat de celebrar-se, i s’està estudiant la incorporació de nous elements. Un dels elements que es vol ampliar properament és el de la cuina tradicional. Tot i que ja es troba present, els plats tradicionals que s’han recollit en les dues edicions del Concurs de Receptes de la Biosfera s’incorporaran, tal com estava previst, a l’Inventari.

Aquests canvis ajudaran encara més a millorar la visibilitat de la pàgina web del Patrimoni Cultural Immaterial del Montseny, però ja durant el 2017 s’ha enregistrat un increment de gairebé el 200% del nombre de visites, que han augmentat de 900 a prop de 2.700 cada mes. Aquesta millora significativa es deu, entre d’altres, a les diverses notícies publicades sobre el patrimoni cultural immaterial, tant en els butlletins informatius com en els apunts publicats a la pàgina de Facebook, que també ha augmentat el nombre de seguidors.

Per realitzar aquesta tasca, sens dubte la col·laboració més valuosa ha estat la de les persones, entitats i institucions del Montseny que han enviat dades i imatges per millorar l’inventari d’un patrimoni que és de tothom. Moltes gràcies a tots ells. Recordem que es poden continuar enviant aportacions a montsenyunesco@gmail.com.

 

compartir

Font de la informació: Institut del Patrimoni Cultural Immaterial (IPACIM)

Categoria: Montseny,