Selector d'idioma

CAES

Capçalera

Publicador de continguts

Parc Agrari S'està elaborant una col·lecció de vuit videocàpsules en temps real sobre aquest cultiu

Nova campanya per promocionar el calçot del Parc Agrari del Baix Llobregat

$urlFileEntry

Instant del segon vídeo. Autor: Parc Agrari

12/10/2020

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat en col·laboració amb el Consell Comarcal i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, i dins del projecte Xarxa de Productes de la Terra amb el suport de la Diputació de Barcelona, impulsa una nova campanya per promocionar el calçot del Baix Llobregat i reforçar el vincle entre les persones que els produeixen i aquelles que els consumeixen. Entre les accions comunicatives hi ha l’elaboració en temps real de vuit càpsules de vídeo sobre aquest conreu que s'aniran difonent entre el setembre del 2010 i el febrer del 2021.

Sota el lema "Els calçots del Baix Llobregat. Frescos, locals i de temporada", el Parc Agrari del Baix Llobregat torna a apostar per les videocàpsules amb vuit atractius enregistraments per promocionar el calçot, un conreu que cada vegada està adquirint més importància al territori. A través d’aquestes càpsules es podrà fer el seguiment del conreu del calçot, més o menys en temps real, de la mà de dos pagesos, en Ramon Figueras de Cal Figueres (el Papiol) i Ricard Estapé, de l'Hort de Proximitat (Gavà).

Del total de les 3.500 hectàrees de superfície del Parc Agrari del Baix Llobregat, 1.356 hectàrees són d'horta i el calçot és un conreu la importància del qual cada any augmenta. La campanya passada, els pagesos i pageses que fan calçot no van poder vendre el seu producte per l'impacte de la COVID-19 en la restauració i en les trobades socials, que és on se sol consumir, a més de patir els aiguats en algunes de les principals zones productores de calçot.

La campanya de promoció del calçot s'ha iniciat el mes de setembre i finalitzarà el febrer del 2021. Fins al moment, s’han pogut veure els vídeos "Com es prepara el terreny per plantar-hi calçots?" i "Com es planten els calçots?". A finals d’octubre es publicarà "El calçat dels calçots: què és i per què es fa?" i entre els mesos de gener i febrer del 2021 està prevista la difusió de les càpsules "Com es cullen els calçots?", "Calçots km 0", "Com podem cuinar els calçots?" i "Què aporten els calçots a la dieta?". El vídeo resum de les set primeres càpsules "Calçots del Baix Llobregat" tancarà la col·lecció.

La comercialització del calçot començarà a finals de gener o principis de febrer de l'any vinent i amb aquesta campanya es pretén fer un seguiment del conreu per apropar a la ciutadania el coneixement i les pràctiques de la pagesia.

compartir

Font de la informació: Consell Comarcal del Baix Llobregat

Categoria: flora, hàbitats, Educació ambiental, Divulgació, Vídeos, Parc Agrari, Biodiversitat, Educació ambiental, Diputació de Barcelona, ODS, Vídeos,