caes

Sant Llorenç-Obac Després de la mort d’Ester Xargay

Reobre la Pahissa del Marquet, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, amb l’artista Joana Sardà com a nova gestora

01/03/2024

Després de la mort de la gestora de la Pahissa del Marquet, Ester Xargay, el gener passat, des de l’1 de març al 31 de desembre la gestió passa a fer-la Joana Sardà, que ja treballava amb Xargay en la gestió de l’equipament, atenció al públic i difusió. Així es podrà continuar amb la programació preparada per a aquest 2024. Mentrestant, la Gerència de Serveis d’Espais Naturals prepara la licitació a partir de l’1 de gener de 2025.

Joana Sardà Just (Igualada, 1987) és artista visual i escènica interessada en l'educació i l'autoconeixement. Creadora de tallers i coordinadora cultural, va estudiar el Grau d’Art i Disseny a l’Escola Massana i es va especialitzar en il·lustració a l’Escola Francesca Bonnemaison. A banda, té altres formacions com a terapeuta i ha fet diverses instal·lacions i exposicions.

La Pahissa del Marquet va obrir el 2021 en l’antiga pallissa de la masia El Marquet de les Roques, a la Vall d’Horta (Sant Llorenç Savall), que havia estat la casa d’estiueig de Pere Quart, el poeta Joan Oliver. Es tracta d’un espai pluridisciplinari amb una programació estable d'activitats artístiques, literàries, musicals, educatives i lúdiques.

Fins al 17 de març es poden veure les exposicions "Contemplacions / sense contemplacions". Llibres, pintura, poesia i arxiu, de JMa Uyà i Francesc Bordas, i "Cos mineral". Instal·lació, pintura, acció i dansa de Joana de Joana Sardà. La següent exposició serà "Aigües dobles al cim del Montcau", dels artistes Sitesize. Es podrà veure del 30 de març al 26 de maig, i la inauguració es farà el dissabte 6 d'abril.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Sant Llorenç-Obac, Viu el parc, ODS,