Sant Llorenç-Obac
Quatre infants amb mobilitat reduïda

Ascens amb Joëlette al cim de la Mola

$urlFileEntry

Escolars i acompanyants al cim de la Mola. Autor: CIMA

13/10/2019

El diumenge 6 d’octubre, el Jordi, la Laia, la Maria i el Marc, quatre alumnes amb mobilitat reduïda de l’Escola d’educació especial Crespinell de Terrassa, van pujar al cim de la Mola, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, juntament amb les seves famílies i els seus companys i companyes del centre.

Això va ser possible gràcies a l’empenta de dues mestres de l’Escola Crespinell, la Gemma i la Rut, que coneixedores del programa d’accessibilitat i inclusió de la Xarxa de Parcs Naturals van demanar el servei d’excursions amb Joëlette, una cadira tot terreny d'una sola roda que permet la pràctica del senderisme a persones amb mobilitat reduïda.

Com que calien quatre cadires, va caldre la implicació dels portadors de Joëlette de tres parcs diferents: Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i Parc del Montnegre i el Corredor. Així mateix, la iniciativa va comptar amb la participació entusiasta dels pares i mares de l'Escola Crespinell i de l’Escola Lanaspa-Giralt que, organitzats per les respectives AMPA, van fer de voluntaris per ajudar a pujar les cadires.

Un total de cent trenta persones van poder gaudir d’una jornada inclusiva de muntanya, una experiència molt gratificant i enriquidora.

Accessibilitat als parcs de la XPN

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona duu a terme nombroses accions encaminades a facilitar l'accés al medi natural a les persones amb discapacitats. Les dificultats d'alguns col·lectius per realitzar activitats, ja es tracti d'itineraris, rutes guiades, activitats lúdiques o activitats escolars, que s'ofereixen en els espais protegits reclamen que es facin tots els esforços possibles per tal de millorar l'accessibilitat de tothom.

A la pàgina Accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals s’ofereix tota la informació relativa als diversos itineraris adaptats, rutes teatralitzades inclusives i rutes amb geocaching que poden realitzar-se als parcs, a més a més dels jocs interactius existents, el material de préstec (bicicletes handbikes, Joëlette, terceres rodes, bicicleta tàndem, dossiers adaptats de rutes, etc.) i els programes escolars Coneguem els nostres parcs i Viu el parc a l'escola. La web també recull els diversos materials educatius que engloben la Guia dels parcs, la col·lecció "Els contes de la Xara i el Pau", les fitxes de flora i fauna, els dossiers adaptats de rutes i els mapes tàctils.

compartir

Font de la informació: CIMA

Categoria: Educació ambiental, Sant Llorenç-Obac, Accessibilitat als parcs, Educació ambiental, Educació ambiental, ODS,