Sant Llorenç-Obac
Cal fer reserva

ACTIVITATS SUSPESES FINS A NOU AVÍS - Programa de passejades guiades al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

$urlFileEntry

Passejades a Sant Llorenç. Autor: Andoni Canela

09/03/2020

De gener a desembre del 2020 (excepte juliol i agost), cada diumenge al matí el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac organitza passejades guiades per donar a conèixer el seu entorn i patrimoni natural i cultural. Per poder participar, cal reservar prèviament als organitzadors de l’activitat escollida.

Els itineraris programats aquest 2020 tenen una durada d'entre dues i quatre hores i van dirigits a un públic general i familiar. Permeten descobrir el patrimoni natural i cultural del Parc Natural alhora que es gaudeix de l'entorn.

Es duen a terme en diferents indrets de l'espai protegit per tal d'oferir una visió àmplia de la diversitat del paisatge 
i del patrimoni. Així, entre les prop de quaranta sortides, n'hi ha per conèixer el relleu de la serra de l'Obac, els forns de calç, la riera de Talamanca, les tines de la vall del Flequer, la vinya, els bolets, el bosc i les orquídies, les herbes de Sant Joan, els ocells i els mamífers, etc., i d'altres que ressegueixen les històries de maquis i de masies, les rutes dels bandolers i, també, sortides poètiques.  

Totes estan guiades per coneixedors experts del territori que ajuden els participants a interpretar i comprendre els paisatges i a descobrir racons amagats.

Podeu consultar totes les passejades en el programa. Al llibret, les activitats senyalades amb un asterisc * són recomanades pel Geoparc de la Catalunya Central.

Accessibilitat a la Xarxa de Parcs Naturals

En alguna d’aquestes rutes es podrà demanar el servei de Joëlette, cadira tot terreny d'una única roda, per a les persones amb mobilitat reduïda (per a més informació, podeu trucar els dies feiners al telèfon 937 855 461).

El programa us recorda, a més, la possibilitat de gaudir de la ruta teatralitzada inclusiva "Emboscada. Un viatge pels cinc sentits", programada al llarg de l'itinerari accessible de la Casa Nova de l'Obac fins l'Obac Vell els dies 4 d'abril, 3 de maig, 3 d'octubre i 7 de novembre.

Consulteu més informació sobre materials i propostes accessibles a la Xarxa de Parcs Naturals a la pàgina web.

Informació general

Preu per sortida: adults: 3 euros // menors (entre sis 
i dotze anys) i majors de 65 anys: 2 euros // 10 % de descompte per a famílies nombroses i per als membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals.

Horari: de les 11 a les 14 h, tret que se n'indiqui un altre de diferent.

Requisits: cal dur calçat còmode per caminar i cantimplora amb aigua.

Reserves: és imprescindible inscriure's prèviament per tenir garantida la participació.

Informació i inscripcions: contacteu directament amb els organitzadors de cada sortida. Trobareu les dades a la fitxa de l’activitat al programa.

Passejades guiades arreu de la XPN

Per a conèixer els programes de passejades guiades de la resta de parcs de la XPN, consulteu aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Sant Llorenç-Obac, Parc a Taula, Accessibilitat als parcs, Educació ambiental, Biodiversitat, Educació ambiental, Divulgació, ODS,