L'Informatiu dels parcs

Litoral | Montnegre-Corredor | Xarxa de Parcs Naturals Tindrà lloc el 20 i 21 de novembre al Casal d’Alella

Un total de 58 ponències a la V Trobada de presentació d’estudis de la Serralada Litoral Central i IX del Montnegre i el Corredor

30/10/2024

La V Trobada de presentació d’estudis de la Serralada Litoral Central i IX del Montnegre i el Corredor ja té el programa definit. A la trobada, que es fa a l'Espai d'Arts Escèniques Casal d’Alella (Parc de la Serralada Litoral) el 20 i 21 de novembre, es presentaran 58 ponències. L’èxit de la convocatòria ha fet que s’hagués de descartar alguna comunicació per manca de temps disponible.

La trobada començarà a 2/4 de 10 del matí del dimecres 20 de novembre amb la benvinguda de Xesco Gomar, diputat de l'Àrea d’Espais Naturals i Infraestructura Verda, i Mercè Vizern, primera tinenta d’alcaldia i regidora d’Espai agrari d’Alella. Durant el matí es parlarà d’ús públic i educació ambiental. El segon bloc serà sobre patrimoni històric i cultural, amb presentacions sobre els jaciments arqueològics del Turó del Vent, Turó de Cèllecs, Castellruf i les Maleses, així com de la Cartoixa de Montalegre i el projecte mOts que fa la Xarxa de Parcs Naturals amb la Xarxa de Biblioteques Municipals.

La resta de la sessió es parlarà de climatologia, hidrologia i gestió forestal. En destaca una ponència sobre les transformacions territorials, canvi climàtic i risc d'inundació a la conca de la riera d'Argentona (1956-2050) i una altra sobre l’Associació de Pastors del Montnegre i el Corredor i la gestió ramadera al Parc. La sessió de la tarda continuarà amb hidrologia i gestió forestal. En destaca la ponència sobre l’avaluació de l’Índex de Biodiversitat Potencial a la Xarxa de Parcs Naturals i la creació de l’observatori de la biodiversitat i el canvi climàtic de Badalona.

La sessió de dijous 21 de novembre està dedicada tota a la conservació de la biodiversitat. Començarà amb el bloc de vegetació, al qual seguirà el d’hàbitats i fauna. Al matí s’hi presentarà, entre d'altres, la cartografia dels hàbitats dels tres espais protegits implicats en les jornades, l’estat de les poblacions d’amfibis i la problemàtica de les malalties emergents que els sotgen, i el Centre de Monitoratge de la Biodiversitat de les Muntanyes Mediterrànies. A la tarda, comunicacions sobre ocells, rèptils i mamífers completaran els grups faunístics tractats en aquesta edició de la consolidada Trobada.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Divulgació, Litoral, Montnegre-Corredor, Xarxa de Parcs Naturals, Prevenció incendis, Turisme sostenible, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS,

Cercador de notícies




Subscriu-te als nostres butlletins

 

Rep els nostres butlletins de Parcs.

Subscriu-te a l'agenda i a l'Informatiu

fent clic als botons de sota.

butlletí gaudim

Subscriu-te a l'agenda Subscriu-te a l'Informatiu

Suggeriments, opinió i xarxes socials

 

Envia'ns els teus suggeriments, opina

i visita les nostres xarxes socials

Suggeriments

Suggeriments Opina Xarxes socials