caes

Garraf L'acció s'emmarca en un projecte pilot de regeneració de pastures i biodiversitat

Els voluntaris col·laboren amb una sembra manual de llavors per als cavalls de la Fundació Miranda al Parc del Garraf

07/10/2020

Un grup de voluntaris i voluntàries del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals es van desplaçar el dimecres 30 de setembre fins al Parc del Garraf per tal sembrar i col·locar un filat per als cavalls de la Fundació Miranda que hi passen la tardor i l’hivern.

Sofia Paricio, tècnica d'ús públic i educació ambiental dels parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix, i Jordi Gili, de la colla de manteniment forestal del Parc del Garraf van rebre i acollir el grup de voluntaris. A continuació, sota el lema “Cavalls lliures, prevenció d'incendis i connectivitat del territori”, la Virgínia, coordinadora de Fundació Miranda, acompanyada de la Ruth, l'Emma i la Maria, voluntàries de la Fundació, van explicar als voluntaris com a través del rescat de cavalls en situació de risc es pot millorar la vida de les persones, de l'entorn i, per descomptat, dels mateixos cavalls. La Fundació Miranda realitza aquestes tasques en diversos territoris catalans, entre ells, al Parc del Garraf des de fa tres anys (veure notícia aquí).

En aquesta ocasió, els voluntaris col·laboraven amb un projecte pilot de regeneració de pastures i biodiversitat que compta amb el suport dels cavalls lliures de la Fundació Miranda que passen la tardor i l'hivern al Parc. Alhora que escampen les llavors ancestrals, els cavalls realitzen una important tasca de prevenció d'incendis.

Així, Ordi, civada, raigràs, pèsol farratger o veça van ser algunes de les llavors que els voluntaris van sembrar durant el matí en la totalitat dels camps escollits, 3 hectàrees que s’havien llaurat prèviament. D’aquesta manera, els cavalls de la Fundació hi trobaran més aliment.

Entre pottokas i altres tipus de cavalls, els voluntaris van acabar la sembra de les llavors i van col·locar a continuació el filat, ja que si els cavalls passessin per aquesta zona, l'herba no hi podria créixer i tota la feina feta no donaria fruits. Per fer-ho, en primer lloc va caldre clavar uns pals de ferro al terreny i, un cop distribuïts per tot el terreny, col·locar a cada pal una cua de porc. Tot seguit, van passar el filferro per dins de cada una de les peces de cua de porc i, finalment, es instal·lar els protectors dels pals de ferro.

Un cop acabada la feina, els voluntaris van tornar cap a casa, això sí, després d’acomiadar-se dels cavalls, els grans acompanyants de la jornada!

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Paisatge, flora, fauna, vertebrats, mamífers, hàbitats, Oficina Tècnica de Prevenció d'Incendis, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Garraf, Prevenció incendis, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, ODS,