caes

Xarxa de Parcs Naturals Revisa articles de més de trenta revistes científiques

Conservation Evidence proporciona evidències als gestors per millorar les decisions sobre conservació de la biodiversitat

03/07/2020

La web Conservation Evidence és un recurs d’informació gratuït i acreditat amb seu a la Universitat de Cambridge dissenyat per donar suport a decisions sobre com mantenir i restaurar la biodiversitat global. Resumeix evidències de la literatura científica sobre els efectes de les intervencions de conservació, com ara mètodes d’hàbitat o de gestió d’espècies.

Es pot sol·licitar que els panells d’experts avaluïn l’efectivitat (o no) de les intervencions, a partir de l’evidència resumida. També publiquen noves proves a la revista en línia Conservation Evidence.

El procés de revisió continuat extreu evidències contínuament de trenta revistes de conservació reconegudes (com Conservation Biology, Biological Conservation, Ecology, Journal of Applied Ecology, Oryx, etc.) i de revisions sistemàtiques publicades per la col·laboració per a Evidència Ambiental. També fan cerques a través de revistes més especialitzades i de literatura inèdita per centrar-se en grups o hàbitats d’espècies particulars. Fins ara, han buscat sistemàticament més de 260 revistes en anglès. Així mateix, també es fan cerques a revistes en altres idiomes.

A més de les sinopsis existents, actualment desenvolupen sinopsis d’evidències sobre la conservació de mamífers (a part de ratpenats i primats), rèptils, espècies bentòniques marines, aiguamolls i praderies (més informació aquí). També s’estan afegint temes addicionals als sinopsis sobre el control d’espècies invasores i la gestió d’animals en captivitat. Actualment també estan actualitzant els sinopsis sobre la conservació d’aus i ratpenats.

La idea és proporcionar als conservacionistes un accés fàcil als coneixements més recents i rellevants per donar suport a la seva política de conservació o a les seves decisions de gestió. Simplement busqueu la vostra espècie, hàbitat o tema d’interès. L’espai web us presentarà una llista de possibles accions que podreu realitzar, juntament amb un senzill resum en anglès de les proves disponibles per determinar si cadascuna d'elles és efectiva (o no). També proporcionarà una valoració experta de l'eficàcia, basada en l'evidència resumida.

No fan recomanacions. Això és degut al fet que és difícil donar consells de conservació basats en proves que siguin adequats per a tots els contextos. En lloc d'això, proporcionen evidències i una avaluació d'aquestes proves, que han de ser interpretades per conservacionistes que comprenen el seu propi lloc i la seva situació nacional o regional.

Conservation Evidence té la seu a la Universitat de Cambridge, Regne Unit, i compta amb col·laboradors i assessors de tots els continents. El projecte va ser ideat per William J. Sutherland i està gestionat per Rebecca K Smith. Per a la resta del seu equip, podeu consultar l’equip d'Evidence Conservation al web.

Conservation Evidence ha rebut finançament de la British Ecological Society, Arcadia, MAVA, el Natural Environment Research Council, Natural England, el Consell de Recerca Econòmica i Social, Synchronicity Earth, The Nature Conservancy, A.G Leventis Foundation i Waitrose Ltd.

Podeu consultar més pàgines web de suport a les accions de conservació a la pàgina web Conservació de la biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals.

compartir

Font de la informació: Conservation Evidence

Categoria: fauna, Gestió hàbitats/ecosistemes, Adquisició informació/millora coneixement, Planificació i avaluació, Divulgació, Gestió del medi, Xarxa de Parcs Naturals, flora, Webs i butlletins digitals, Recerca i seguiment, Biodiversitat, general,