La Xarxa de Parcs Naturals participa en l'ascensió inclusiva al cim de Sant Jeroni per celebrar el 10è aniversari de Rodamunt
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Accessibilitat als parcs,
Pujada a Sant Jeroni amb una de les Joëlettes. Autoria: XPN
Voluntaris de Rodamunt ajudant a pujar una Joëlette fins a Sant Jeroni. Autoria: XPN
Instantània de l'ús de la Joëlette de Sant Llorenç del Munt durant l'ascensió. Autoria: XPN
Arribada de tot l'equip al cim de Sant Jeroni. Autoria: XPN
El dissabte 9 de novembre, la Xarxa de Parcs Naturals es va sumar a la celebració del 10è aniversari de l’entitat Rodamunt, dedicada a fomentar l’accés inclusiu al medi natural, en una ascensió al cim de Sant Jeroni, al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Aquesta jornada commemorativa va reunir deu cadires Joëlette, entre les quals la del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, conduïda per Enric Datzira, de l’empresa CIMA, i acompanyada per voluntaris de Rodamunt i personal de la Xarxa de Parcs.
Amb més de 130 persones mobilitzades per acompanyar els usuaris de les Joëlettes, la jornada va ser una mostra d’inclusió i accessibilitat en plena natura, en un entorn de boires i sol, i fins i tot la visita d’un ramat de cabres salvatges. Aquest ha estat l’esdeveniment més multitudinari organitzat fins ara per Rodamunt, associació que ha treballat intensament els darrers anys per oferir a persones amb capacitats diverses en situació de discapacitat física la possibilitat de gaudir de rutes i paratges naturals. Oriol Vilaseca, un dels fundadors de Rodamunt, va tancar la jornada amb unes paraules que resumien l’essència de l’esdeveniment: “El normal és la diferència”, subratllant que les persones amb mobilitat reduïda també poden gaudir de la natura amb el suport de recursos adaptats i la col·laboració de voluntaris.
La Xarxa de Parcs Naturals fa més de tretze anys que adapta itineraris i posa en marxa recursos com les Joëlettes per facilitar l’accés a la natura. Aquests dispositius són utilitzats en activitats com els programes escolars “Coneguem els nostres parcs” i “Viu el parc”, així com en passejades guiades i rutes teatralitzades que ofereixen els parcs. Per conduir-les, és necessari un curs de formació específic, impartit per Rodamunt o la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).
Amb aquesta commemoració, Rodamunt i la Xarxa de Parcs Naturals han destacat que l’accessibilitat al medi natural és possible gràcies a la implicació i la solidaritat dels voluntaris, uns 450 en aquests deu anys, que han acompanyat persones amb mobilitat reduïda a descobrir la geografia catalana des d’una nova perspectiva.
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Accessibilitat als parcs,
Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús: