caes

Parc Agrari Un total de tretze

Els voluntaris construeixen i col·loquen capses niu a la Masia Can Comas

03/06/2019

El dissabte 1 de juny, els voluntaris del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals van ajudar al control biològic del Parc Agrari del Baix Llobregat amb la construcció i col·locació de tretze capses niu.

Un cop el grup de voluntaris va arribar a la Masia Can Comas, els van fer una gran rebuda l’Elena, tècnica del Parc Agrari, en Sergi i la Marina, experts en capses niu de l’entitat Galanthus Natura, i en Jordi, de l’Associació Naturalista Xot, els quals els van ajudar a situar-se i conèixer de més a prop la realitat del Parc Agrari així com la natura més representativa de l’entorn i l’objectiu de la tasca que anaven a realitzar. Això és, ajudar al control biològic amb la construcció i col·locació de capses niu per tal de fomentar l’aparició d’espècies que s’alimenten de rosegadors, mosquits o altres éssers vius que poden acabant sent una plaga.

Un cop els voluntaris participants ja disposaven dels coneixements necessaris, van començar a construir les capses niu seguint les indicacions dels experts. Se'n van construir de molts tipus, per exemple, per a xot, òliba i mussol comú, que basen la seva alimentació en rosegadors, i per a ratpenats, per combatre els mosquits. Fins i tot van construir un hacking de xoriguer, un receptacle on es realitza un alliberament progressiu dels polls i s’aconsegueix alimentar-los quan encara no es poden valdre per si sols a través d’una porteta sense que vegin ni interactuïn amb les persones.

En acabar la seva construcció anem a revisar les capses niu dels entorns de Can Comas, moltes d’elles col·locades pel Cercle de Voluntaris durant l’any 2018. Algunes d’elles estaven ocupades per nous llogaters: dues capses niu amb pardal amb ous, una amb pardal xarrec amb pollets i una caixa amb xot i cinc ous!

A continuació, els participants van poder gaudir d’una passejada pels camps ecològics i l’arborètum de Can Comas, que els va permetre conèixer algunes varietats agrícoles en desús.

Després de la feina ben feta, el grup va dinar amb la sort afegida de poder tastar algunes nespres boníssimes cultivades i acabades de collir a la finca de la Masia Can Comas.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Dia Europeu dels Parcs, Educació ambiental, Parc Agrari, ocells, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, hàbitats, flora, Recerca i seguiment, vertebrats, fauna, Educació ambiental, Gestió del medi, Educació ambiental, general,