caes

Xarxa de Parcs Naturals Celebrades el 3 i 4 de març a l'Ateneu Barcelonès

La Xarxa de Parcs Naturals participa a les 14es Jornades Catalanes d'Informació i Documentació

08/03/2016

Es presenten dues comunicacions sobre la xarxa de centres de documentació dels parcs i la web accessible.

Els dies 3 i 4 de març van tenir lloc, a l'Ateneu Barcelonès, les 14es Jornades Catalanes d'Informació i Documentació (#14JCID), que cada dos anys organitza el COBDC (Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya).

Les trobades són un marc d'intercanvi i aprenentatge que reuneix durant dos dies, en sessions plenàries, taules rodones i sessions temàtiques, un ampli ventall de professionals provinents de diversos àmbits de la gestió del coneixement, de les biblioteques, dels centres de documentació i d'arxius, amb el desig de compartir experiències i coneixements que ajudin el sector a adaptar-se als nous reptes tecnològics i adequar-se a un mercat laboral cada cop més exigent.

En aquest marc de debat i intercanvi, la Xarxa de Parcs Naturals va presentar dues comunicacions. Una, dins la sessió "Biblioteca i entorn. Rols professionals", va anar a càrrec de Josep Melero, cap de la Unitat de Programació Pedagògica i Divulgativa de la Diputació de Barcelona; Montserrat Grabolosa, del Centre de Documentació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, i Lina Gomila, del Centre de Documentació de Medi Ambient, de la Generalitat de Catalunya, i va versar sobre l'"Experiència de col·laboració entre centres de documentació ambiental de Catalunya".

La comunicació va fer un repàs als més de vint anys de col·laboració entre els centres de documentació d'una i altra administració i de les principals tasques assolides fins al moment així com les línies de futur previstes. Entre les primeres, destaca la redacció de documents tècnics afins, l'organització de sessions de formació, les accions de difusió conjunta de la xarxa i -també amb les xarxes de biblioteques respectives- de la celebració d'efemèrides ambientals, i l'establiment d'una xarxa de centres de documentació a nivell de Catalunya anomenada DocAmbCat. Precisament, el proper 26 de maig tindrà lloc la segona trobada (la primera fou el 29 d'octubre del 2014).

En definitiva, la comunicació va posar en relleu la transversalitat i la col·laboració mútua en el col·lectiu.

La segona comunicació es va fer en el marc de la sessió "Biblioteques especialitzades i patrimonials: experiències". Va anar a càrrec d'Andrea Sabaté de l'entitat Adaptabit, vinculada a la Universitat de Barcelona, amb el títol "Avaluació de l'accessibilitat de la web dels Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona". Aquesta entitat està realitzant una diagnosi per determinar un seguit d'accions a dur a terme per fer la web més inclusiva i accessible.

De ben segur els debats i les reflexions plantejades durant aquestes jornades serviran per progressar, impulsar i millorar els serveis que actualment s'ofereixen als centres de documentació i biblioteques.

Podeu veure un Storify de les jornades, a l'enllaç següent

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Educació ambiental, general,