caes

Xarxa de Parcs Naturals La Xarxa de Parcs Naturals hi participa des de la primera edició

La Xarxa de Parcs Naturals participa en el XIX Seminari RECIDA amb una ponència sobre propostes per a la ciutadania i món escolar en temps de COVID-19

12/10/2020

Més d’un centenar de centres de documentació i biblioteques ambientals de l’Estat espanyol van celebrar els dies 1 i 2 d’octubre el Seminari anual, enguany de forma virtual. Entre d'altres temàtiques, durant aquests dos dies es van presentar diverses accions de divulgació i sensibilització mediambiental, eines de catalogació i experiències de lluita contra el canvi climàtic. Josep Melero, cap de la Secció de Divulgació i Comunicació de la Gerència de Serveis d’Espais Naturals, va presentar-hi la comunicació 'Propostes per a la ciutadania i el món escolar en temps de la COVID-19'.

Els dies 1 i 2 d’octubre va tenir lloc, de forma virtual, el XIX Seminari de la Xarxa de Centres de Documentació Ambiental (RECIDA). Durant els dos dies, nombrosos experts van presentar i abordar temes d’interès comú: experiències de lluita contra el canvi climàtic, accions de divulgació i sensibilització mediambiental, eines de catalogació, etc. També es va presentar la memòria d’actuacions del 2019 en què es destaca la presència activa de RECIDA en la COP25 (Conferència Mundial de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic) que va tenir lloc a Madrid el desembre del 2019.

En el si del Seminari, Josep Melero, cap de la Secció de Divulgació i Comunicació de la Gerència de Serveis d’Espais Naturals, va presentar la comunicació “Propostes per a la ciutadania i el món escolar en temps de la COVID-19” dins la taula de debat “La documentació ambiental en temps de COVID-19. Teletreball i serveis en remot”, juntament amb altres experiències semblants d’altres centres, entre els quals el Centre de Documentació i Recursos Educatius del Parc Natural de la Serra de Collserola, que va motivar  un debat molt animat.

La documentació generada en aquestes  reunions anuals es podrà consultar en el l’apartat “Grups de treball” en la web del CENEAM i també estarà enllaçada en la secció de “Seminaris” de la web de RECIDA.

Podeu veure el programa aquí.

La Xarxa de Centres de Documentació Ambiental (RECIDA) aplega prop de 130 centres de documentació i biblioteques ambientals de diferents entitats i organisme vinculats als espais naturals i al medi ambient de quinze comunitats autònomes de l’Estat espanyol. Habitualment, el Seminari se celebra de forma presencial en algun dels centres que conforma la xarxa, però la pandèmia actual ha obligat enguany a fer-lo virtualment. Iniciat  l’any  2002, el Seminari RECIDA s’emmarca en el Programa de seminaris permanents del CENEAM (Centre Nacional d’Educació Ambiental), que depèn de l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals (OAPN). És en el si d’aquests seminaris que va  néixer RECIDA l’any 2004.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Ponències, Vídeos, Xarxa de Parcs Naturals, Biodiversitat, Educació ambiental, Diputació de Barcelona, ODS, Notícies d'arreu, Vídeos,