Xarxa de Parcs Naturals
Amb la participació i aportacions dels monitors del programa

Té lloc la Trobada anual de valoració del programa d'educació ambiental Coneguem els nostres parcs

$urlFileEntry

Xerrada de Cristina O'Callaghan. Autor: ISGlobal

13/07/2020

El  dimarts 7 de juliol es va fer, mitjançant la plataforma Zoom, la trobada anual dels monitors i monitores que participen en el programa d’educació ambiental Coneguem els nostres parcs, coordinada per Anthesis La Vola, empresa contractada per dur-lo a terme. En el programa participen monitors i monitores ambientals  de les empreses Aprèn, CIMA, Signatus i Rial i amb tots ells es va desenvolupar, mitjançant una dinàmica participativa, una reflexió entorn l’adaptació del Coneguem els nostres parcs a la situació post COVID-19 i a possibles rebrots de la pandèmia a l’inici del curs escolar. Durant la sessió, es va seguir també la xerrada  sobre ‘Salut planetària, salut ambiental i salut humana’, a càrrec de Cristina O'Callaghan.

Els mesos de confinament van  afectar molt especialment el programa Coneguem els nostres parcs, que va haver d’anul·lar totes les sortides programades pels centres educatius des del 14 de març fins a finals de curs. Es van realitzar aleshores tot un seguit de fitxes de treball per a cada un dels parcs implicats. D’aquesta manera, els infants que no van poder fer la sortida al parc respectiu (prop de dos mil alumnes) van tenir la possibilitat de treballar durant aquests mesos a casa seva, amb el suport dels mestres, unes fitxes interpretatives amb els continguts que haurien observat durant la sortida guiada a la natura (amplieu la informació aquí).

Ara, aquest continguts es treballaran més a fons per tal d’ofertar-los al conjunt dels centres escolars del país i a persones interessades a conèixer el patrimoni natural i cultural d’aquests espais naturals protegits.

Xerrada i debat sobre ‘Salut planetària, salut ambiental i salut humana’

Abans de la sessió de treball, i com és habitual els darrers anys, es va fer una xerrada formativa i de debat sobre algun tema d’interès. Enguany, atès el moment d’incertesa que ha provocat la pandèmia de la COVID-19, es va convidar Cristina O’Callaghan del Barcelona Institute for Global Health (ISGlobal) a fer una dissertació sobre “Salut planetària, salut ambiental i salut humana”. La xerrada, molt interesant, va permetre un profitós debat per part dels assistents, entre els quals també hi havia personal tècnic de la Xarxa de Parcs Naturals.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Xarxa de Parcs Naturals, Educació ambiental, Educació ambiental, ODS,