L’IRTA i el programa educatiu El Curs al Parc de Collserola col·laboren per cinquè any
Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Categoria: Collserola, Educació ambiental, Educació ambiental, ODS,
Recollida de panotxes als terrenys de l'IRTA. Autor: CPNSC
Personal tècnic del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola va visitar el dimecres 2 d’octubre les finques experimentals que té l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) entre el Palau d’Anglesola i el Poal, a Lleida, per collir panotxes de blat de moro. Curs rere curs, aquestes panotxes de blat de moro donades per l’IRTA s’utilitzen com a material eductiu en els programes que treballen la descoberta i el coneixement de l’activitat agrícola i ramadera en l’entorn de la masia de Can Coll, en el marc d'El Curs al Parc.
Es van collir una quinzena de sacs de panotxes de blat de moro dels camps, al mateix temps que tècnics de l’IRTA feien el seguiment de l’afectació del cereal per part d’invertebrats perforadors en el context dels seus estudis agroambientals.
Així, en les activitats “Descobrim la granja” i “Experimentem la granja”, els infants d’educació infantil i cicle inicial de primària, entre altres dinàmiques, observen i descobreixen les diferències entre diversos cereals, un d’ells el blat de moro, i desgranen les panotxes amb l’objectiu de preparar el menjar que més tard donaran al bestiar.
La manipulació de panotxes de blat de moro és una de les activitats que més agrada i diverteix l’alumnat i que més bona acollida té entre el professorat, ja que, a la pràctica, és una experiència vivencial que els apropa al coneixement dels aliments i a les feines que es fan a pagès i que, alhora, estimula la seva psicomotricitat fina.
Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola
Categoria: Collserola, Educació ambiental, Educació ambiental, ODS,
Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso: