caes

Foix Activitat gratuïta, amb inscripció prèvia

Inscripcions obertes al taller i sortida de camp sobre ratpenats, al Parc del Foix

13/09/2023

L’expert en quiròpters Jordi Serra-Cobo serà l’encarregat de conduir el taller sobre ratpenats del proper dissabte 7 d’octubre entre les 18 i les 22 h, al Parc del Foix. L’activitat, gratuïta però amb inscripció prèvia, constarà d’una part inicial al Molí del Foix amb una explicació i projecció sobre els quiròpters i, posteriorment, una sortida de camp al pantà de Foix per tal d'escoltar els crits dels ratpenats.

El taller, que porta per títol "Ratpenats, quins desconeguts!", permetrà als participants conèixer l’apassionant història evolutiva dels ratpenats, les seves característiques biològiques i ecològiques i els introduirà en el món dels ultrasons. Constarà d’una projecció audiovisual que mostrarà quines són les seves principals característiques així com d’una explicació del seu sistema d’ecolocalització i de per què el fan servir. També s’analitzaran les característiques dels seus crits i quina incidència tenen aquests animals en la cultura popular. Una sortida de camp al pantà del Foix per escoltar els crits de ratpenats clourà l’activitat.

D'acord amb el programa, entre les 18 i les 19.30 h, hi haurà la part inicial de l’activitat al Molí del Foix; a continuació, de les 19.30 i les 20 h es farà un descans per menjar i traslladar-se al pantà del Foix i, un cop allí, entre les 20 i les 22 h es faran les deteccions ultrasòniques. El taller és a càrrec de Jordi Serra-Cobo, doctor en biologia i expert en quiròpters.

L'activitat és gratuïta, però per participar-hi cal inscriure-s’hi prèviament mitjançant el correu electrònic serracobo@areambiental.com.

La proposta està pensada per a majors de 12 anys i és important portar roba i calçat adequats per caminar per la muntanya, abric en cas que faci fred, lot, aigua i sopar.

Més informació i inscripcions en aquest enllaç a l'Agenda del Parc del Foix.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, fauna, vertebrats, mamífers, Divulgació, Foix, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS, Educació ambiental,