Guilleries-Savassona
Amb la col·laboració d'alumnes de l'Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners

Comença la realització de l'inventari i estudi de la població de teixos a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

$urlFileEntry

Grup d'alumnes. Autor: XPN

07/03/2018

Amb l’ajuda d’un grup d’alumnes de l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners, el dimarts 6 de març ha començat la realització de l’inventari i estudi de la població de teixos situada al municipi de Tavèrnoles, dins l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

El teix és una conífera molt primitiva que pot arribar a viure més de mil anys i que es troba en regressió a la zona sud-occidental d’Europa. A l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona hi ha una de les poblacions importants de Catalunya i, gràcies a la realització de l’inventari i estudi que comença ara, es disposarà de dades exactes per conèixer la seva extensió, tenir-la caracteritzada, saber en quin estat es troba i quina gestió forestal es pot fer per millorar-la.

Aquesta acció és el punt d’inici de la col·laboració entre el Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners. A mitjan març un dels seus alumnes iniciarà un període de pràctiques de tres mesos a l’espai natural.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Guilleries-Savassona, Paisatge, Biodiversitat, flora, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Informació tècnica,