caes

Guilleries-Savassona Es tracta d'una espècie invasora que es troba a l'EN Guilleries-Savassona

El Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals detecta i captura exemplars del cranc senyal a la riera Major

10/07/2024

Un equip del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals va dur a terme una acció de voluntariat el dissabte 6 de juliol per retirar crancs senyal, una espècie invasora que es troba a la riera Major, a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Malgrat la pluja, l’operació es va completar amb èxit. Aquesta acció forma part dels esforços continus per protegir els ecosistemes autòctons de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, tot contribuint a la conservació de la biodiversitat local.

El grup de voluntaris va sortir de Barcelona a mitja tarda per dirigir-se a Vilanova de Sau amb l'objectiu de participar en una acció de detecció i captura de cranc senyal (Pacifastacus leniusculus), una espècie invasora que amenaça els ecosistemes aquàtics locals.

En arribar a la riera Major, l’equip va ser rebut per Alba Ludevid i Joan Pareja, tècnica d’ús públic i educació ambiental i guarda forestal de l’Espai Natural respectivament, juntament amb Gregori Conill i Guillem Mas, membres de l'associació Paisatges Vius. Després de la benvinguda i una breu explicació sobre la tasca a realitzar, tots els participants van gaudir d’un berenar conjunt.

La pluja va interrompre momentàniament les activitats, tot obligant els participants a cercar refugi sota un pont proper. Tan aviat com va deixar de ploure, l’equip es va desplaçar a un punt més amunt de la riera per iniciar la batuda i retirar els crancs senyal que anaven trobant, que finalment van ser més d'una vintena.

La jornada va concloure amb una explicació detallada per part dels membres de l’associació Paisatges Vius sobre com diferenciar mascles i femelles d'aquesta espècie invasora. Tot i la pluja i l'esforç físic, els participants van tornar a Barcelona satisfets amb la feina feta.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris de la Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: fauna, invertebrats, Gestió del medi, Guilleries-Savassona, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, Educació ambiental,