caes

Guilleries-Savassona Hi ha hagut un 60 % més de vehicles

L’afluència de visitants a la primavera a l’àrea d’esplai del pantà de Sau manté les xifres elevades tot i el canvi d’emplaçament

13/05/2024

Tot i els canvis en el funcionament de l’operatiu, el registre de vehicles gestionats a l’àrea d’esplai del pantà de Sau s’ha mantingut en xifres elevades, superant les de la mateixa època d’anys anteriors. Aquesta primavera s’ha posat en funcionament la regulació durant 15 dies de caps de setmana i festius de Setmana Santa des del 9 de març fins al 28 d’abril, tres dies més que a la primavera de 2023. Al tancament de la campanya s’han gestionat 3.132 vehicles, un 60 % més que l’any passat a la mateixa època, quan es van gestionar 1.917 vehicles.

Enguany, l’operatiu de la regulació de l’accés motoritzat s’ha portat a terme des de l’accés a l’àrea d’esplai del pantà de Sau, propietat del Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona. L’objectiu plantejat ha estat el de respectar la capacitat d’acollida de l’àrea d’esplai per tal de garantir la conservació de la natura, la seguretat de les persones i garantir la satisfacció de la visita.

El canvi en el funcionament de l’operatiu, però, ha comportat la detecció d’incidències a l’entorn de la zona del poble de Sant Romà de Sau que havien deixat de produir-se. El personal d’informació de l’àrea d’esplai i la guarderia de l’Espai Natural han registrat aquestes incidències i les han derivat a les administracions competents pel tal que les poguessin gestionar i prendre les mesures oportunes.

Històricament, la primavera és una època d’important afluència de visitants a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, en especial en els punts de més concentració d’usuaris, com és el cas del pantà de Sau. La gestió s’ha portat a terme mitjançant la mateixa normativa específica i sistema de reserva prèvia de campanyes anteriors, així com l’acompanyament del sistema d’informació i acollida.

Després del pas de la pandèmia de la COVID-19 i un cop tornada a la normalitat de la freqüentació habitual a l’Espai Natural, l’equip gestor de l’Espai Natural es qüestionarà en quina època es torna a posar en funcionament aquesta regulació per tal de gestionar els moments de més volum de persones a la zona.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Normativa, Gestió del medi, Guilleries-Savassona, Turisme sostenible, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS,