Guilleries-Savassona A partir de l'anàlisi de 739 imatges captades per 14 càmeres instal·lades a Vilanova de Sau
L'estudi sobre la comunitat de carnívors de l'Espai Natural aporta els primers resultats
Fototrampeig guineu. Autor: GNO
01/11/2018
Ferran Sayol, del Grup de Naturalistes d’Osona (GNO), presenta els primers resultats del seu estudi sobre la comunitat de carnívors de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, realitzat durant el 2017 i el 2018.
L’estudi s’ha realitzat a partir de l’anàlisi de les 739 fotografies captades per 14 càmeres, que han estat instal·lades al municipi de Vilanova de Sau. Les càmeres, situades a 1 km de distància entre elles, han estat actives 129 dies.
Durant els quatre mesos que va durar l’estudi es van obtenir moltes imatges de mamífers, essent les espècies més freqüents el senglar (53 % de les fotografies), la guineu (26 %) i el cabirol (10 %). Del registre de mamífers carnívors, un 80 % són de guineu, un 6 % de teixó, un 3 % de geneta i un 2 % de fagina.
Estudis com aquest ens permeten conèixer i avaluar la fauna de l’Espai Natural. Felicitats per la feina feta!
compartir
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Guilleries-Savassona, Biodiversitat, fauna, vertebrats, mamífers, Recerca i seguiment, Gestió del medi, general,
Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso:
Propias y de terceros con fines estadísticos, con las que no se recoge información de los usuarios ni se registran las direcciones IP de acceso.
Propias y de terceros para garantizar el funcionamiento básico, como la sesión de usuario, y aspectos de personalización, como el idioma de nuestras páginas. Guardamos la aceptación de cookies durante 30 días para mejorar la experiencia de navegación. Recuerda que puedes eliminar las cookies de tu navegador.
De terceros para mostrarte información de nuestras redes sociales, como Facebook, X, YouTube, etc. Al acceder a estos sitios web podrás decidir si aceptas o no sus políticas de privacidad y de cookies.