Litoral
Amb alumnes de l'Institut Jaume Almera de VIlassa de Dalt

Primeres jornades de servei comunitari al Parc de la Serralada Litoral

$urlFileEntry

Grup d'alumnes i educadora. Autor: XPN

21/02/2020

Els dissabtes 8 i 15 de febrer, van tenir lloc les dues primeres jornades del servei comunitari d'aquest curs que el Parc de la Serralada Litoral realitza amb l'Institut Jaume Almera de Vilassar de Dalt. Les sessions es van desenvolupar amb l'acompanyament del guardes del Parc i d'una narradora educadora que proposava el fil conductor de les activitats.

La primera hora de la primera jornada del 8 de febrer, els alumnes la van dedicar a elaborar una narració de contes relacionats amb les llegendes del Parc.

Les tres hores centrals es van realitzar tasques per adequar l’entorn del Centre d’Informació de la Creu de Can Boquet: tallar i recollir la brancada caiguda pel temporal Glòria del Pi de la Creu de Can Boquet i omplir les dues caixes dels vehicles camionetes; podar, arrencar males herbes i plantar plantes aromàtiques a les tres zones enjardinades del Punt; regar-ho tot amb la cisterna, estendre dues mànegues i plegar-les de nou.

La darrera hora es va dedicar a fer un joc de rols per millorar la cohesió del grup.

Tal com podeu veure a les imatges, els alumnes van acabar un pèl cansats, però contents amb la feina feta.

Recuperació d'un antic camp de tir

Uns dies després, el dissabte 15 de febrer es va dur a terme la segona jornada de servei comunitari que el Parc realitza amb l’INS Jaume Almera de Vilassar de Dalt. Durant una part de la jornada, els guardes del Parc van explicar als alumes curiositats sobre els ocells rapinyaires i els ratpenats que habiten a l’espai natural. Van fer un joc sobre la geolocalització dels ratpenats i també van ordenar els habitants del bosc per nivells tròfics: productors, consumidors (primaris, secundaris i terciaris) i descomponedors.

En aquesta ocasió, però, la major part de la jornada els joves i el personal del Parc, convenientment equipats, van concentrar els seus esforços en la recuperació de l’entorn d’un antic camp de pràctiques de tir al plat clausurat ja fa molts anys. Es va fer una gran tasca de retirada de cartutxos i altres residus acumulats a la zona amb un resultat de 330 kg recollits. L'enhorabona, nois i noies!

Podeu veure més imatges d'aquesta segona jornada en aquest àlbum de la pàgina de Facebook del Parc de la Serralada Litoral.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Litoral, Educació ambiental, Educació ambiental, ODS,