caes

Marina Serà el segon concert del cicle operístic que s'emmarca al programa cultural Viu el parc

L'ermita de l'Alegria de Tiana acull la propera cita d'Òpera als parcs amb "Tastet de Marina", al Parc de la Serralada de Marina

08/05/2024

El proper dissabte 25 de maig, a les 19 h, tindrà lloc el concert “Tastet de Marina” a l’ermita de l'Alegria de Tiana, situada al Parc de la Serralada de Marina. L'espectacle es compon d'un recull de peces de l'òpera Marina, del compositor Emilio Arrieta, en el qual actuaran la soprano Laura del Río, el tenor Facundo Muñoz i el pianista Josep Buforn.

El repertori del concert s’estructura en tres actes on es donarà a conèixer la història de la Marina, una jove pescadora que s’enamora d'en Jorge, un noble disfressat de pescador que, quan marxa a la guerra, veu com la seva enamorada es compromet amb en Roque, un terratinent. A mesura que avança la trama, es produeixen una sèrie de malentesos que accentuen la dramatització de l’òpera, especialment quan el personatge d'en Jorge torna de la guerra. El concert culmina amb un apassionat duet entre els dos protagonistes, tot posant en relleu la força de l'amor envers les adversitats.

Al llarg de l'òpera hi haurà un narrador en veu en off que anirà introduint cadascun dels tres actes, tot contextualitzant i revelant els detalls més fascinants de la trama. La combinació d'aquesta narració, juntament amb la interpretació de les peces, crearà una experiència completa d'aproximació al global de l'obra.

"Tastet de Marina" és un concert gratuït d'1 hora i 15 minuts de durada que s'inclou dins el programa Òpera als parcs, organitzat per la Xarxa de Parcs Naturals amb l'objectiu de connectar, per una banda, la disciplina artística de l'òpera amb la natura i, per l'altra, poder fer arribar aquest gènere musical al gran públic i a poblacions amb menys habitants. 

Per assistir al concert cal recordar que, tot i que no es requereix inscripció prèvia, l'aforament a l'ermita de l'Alegria és limitat.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Marina, Viu el parc, ODS,

Recursos

Òpera als parcsÒpera als parcs