Selector de idioma

CAES

Capçalera

Publicador de contenidos

Montseny Del 4 al 6 de juny al Mas el Bellit, Tagamanent

Inscripcions obertes a la 9a edició del Taller de Pedra Seca al Montseny

Detall del cartell. Autor: Escola Orígens

Detall del cartell. Autor: Escola Orígens

11/05/2021

L'Escola Orígens, amb la col·laboració de la Masoveria del Bellit i el suport del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, organitza la 9a edició del Taller de Pedra Seca al Montseny. El curs tindrà lloc del 4 al 6 de juny al Mas el Bellit, al pla de la Calma, Tagamanent, i s’adreça a aquelles persones interessades a descobrir el món de la construcció en pedra seca, tant si són professionals o tècnics com autoconstructors.

La pedra seca, patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO, és una de les tècniques constructives més ancestrals que es poden trobar a molts indrets del món. La 9a edició del Taller de Pedra Seca al Montseny, organitzat per Orígens, escola taller de bioconstrucció, consta d’una part teòrica i una part pràctica.

Pel que fa a la part teòrica, s’estudiarà i analitzaran diferents elements constructius amb pedra seca (marges, feixes, partions, cabanes, pous de glaç i forns de calç), els principis mecànics i arquitectònics, la història de la pedra seca a Catalunya i arreu del món. També s’explicaran la tècnica margera i altres tècniques constructives i s’aprendran els conceptes bàsics de l’arrencada en tota construcció de pedra seca, les tècniques de reconstrucció i consolidació de murs de pedra seca, l’anàlisi de la geologia del terreny i el tipus de pedra apta per al treball en pedra seca.

La part pràctica se centrarà en la reconstrucció d’un camí ramader amb el replanteig i fonamentació d’un mur, criteris a seguir per pujar un mur i el seu coronament amb diversos detalls constructius i aplicació de metodologies correctes de treball. També s'abordarà el coneixement i familiarització amb les eines i els útils de marger, la llei de la trava i els coronaments i elements singulars.

Els dies i horaris del curs, que suma un total de 20 h, són els següents: divendres 4 de juny de les 16 a les 20 h, dissabte 5 de juny de les 9 a les 19 h i diumenge 6 de juny de les 9 a les 16 h i dinar de comiat.

Els formadors són Albert Gavaldà, marger i membre de Relleu i Entorn; Roger Solé, marger, membre de La Feixa Pedra Seca; Jordi Ferrer, geòleg, membre de LithosGeotècnia; Ferran Bergonyó, aparellador especialitzat en bioconstrucció i membre d’Orígens, i Xavi Ventura, bioconstructor, educador social i membre d'Orígens.

El curs està pensat per a un grup de deu a quinze persones i està recomanat a aquelles persones interessades a descobrir el món de la construcció en pedra seca, tant si és per un interès com a autoconstructors, com si són professionals o tècnics de la construcció que desconeixen aquest sistema constructiu i s’hi volen iniciar.

El preu general és de 240 euros i el preu amb descompte d’estudiant o alumne Escola Orígens és de 192 euros.

Podeu ampliar la informació en aquest enllaç i descarregar-vos el programa.

compartir

Font de la informació: Orígens, escola taller de bioconstrucció

Categoria: Montseny, ODS,

CookiesEU

Tu privacidad es nuestra prioridad

Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso:

  • Propias y de terceros con fines estadísticos, con las que no se recoge información de los usuarios ni se registran las direcciones IP de acceso.
  • Propias y de terceros para garantizar el funcionamiento básico, como la sesión de usuario, y aspectos de personalización, como el idioma de nuestras páginas.
    Guardamos la aceptación de cookies durante 30 días para mejorar la experiencia de navegación. Recuerda que puedes eliminar las cookies de tu navegador.
  • De terceros para mostrarte información de nuestras redes sociales, como Facebook, Twitter, YouTube, etc. Al acceder a estos sitios web podrás decidir si aceptas o no sus políticas de privacidad y de cookies.

Más información